"PAPIRI SU NEUMOLJIVI"

Abazović: Privedite Đukanovića, evo dokaza da je oštetio državu za 115 miliona eura

"Evo krunskog dokaza da je ugovor oko Možure ništavan. Vladimir Kavarić potpisao je ugovor sa Fersom u oktobru 2015. godine, a Fersa je taj posao prodala Cifidexu u februaru iste godine, znači osam mjeseci ranije. Na ovaj način počinjeno je krivično djelo i ugovor mora postati ništavan"

109301 pregleda 6167 reakcija 210 komentar(a)
Abazović, Foto: Crno na bijelo
Abazović, Foto: Crno na bijelo
Ažurirano: 28.08.2020. 14:15h

Lider koalicije "Crno na bijelo", Dritan Abazović, pokazao je danas na pres konferenciji dokument koji je Vlada tadašnjeg premijera Mila Đukanovica potpisala sa kompanijom Fersa oko Vjetroelektrane Možura iako je ta kompanija osam mjeseci ranije taj posao prodala drugoj firmi.

"Evo krunskog dokaza da je ugovor oko Možure ništavan. Vladimir Kavarić potpisao je ugovor sa Fersom u oktobru 2015. godine, a Fersa je taj posao prodala Cifidexu u februaru iste godine, znači osam mjeseci ranije. Na ovaj način počinjeno je krivično djelo i ugovor mora postati ništavan. Vrhovni državni tužilac (VDT) i Speciilani državni tužilac (SDT), ako ih ima, nemaju šta više da istražuju, stvar je jasna, moraju privesti Đukanovica", saopštio je Abazović.

On je dodao da je ovdje sve jasno, odnosno da je tadašnji ministar ekonomije Vladimir Kavarić je potpisao ugovor sa firmom koja nije uopšte imala posao.

"Sve sa ciljem da sakriju spornu kompaniju Cifidex. Međutim, papiri su neumoljivi. Evo revizorskog izvještaja Ferse, tu jasno stoji, crno na bijelo, da su posao prodali 12. februara 2015. Ali ni to nije sve, tužilaštvo ako hoće može preuzeti papire od nas pa će vidjeti još jednu prevaru. Otkrili smo i to da u ugovoru između Cifidexa i International Clean Energy Limited stoji da Cifidex nema zaposlenih. Zamislite to, posao od 115 miliona kupuje firma bez zaposlenog. Kakav skandal!”, saopštio je lider koalicije Crno na bijelo", izjavio je Abazović.

On je kazao da tu nije kraj.

"Evo dokaza da je Adriatic Capit Advisory, tim ugovorom dobila mjesečnu naknadu od 40.000 eura za konsultatske usluge. Tražimo da dostave fakture da vidimo šta su radili za taj novac, kakva su te usluge. Otkrili smo da ta kompanija kupuje nekretnine u Porto Montenegru i to, zamislite, tik uz parcelu sina Brana Gvozdenovića koji vodi firmu Iron Investment o kojoj smo ranije govorili. Dakle, izvlace novac iz Možure, da bi investirali u nekretnine. Građani plaćaju preko računa za struju enormno bogaćenje povezanih lica koja su u orbiti Branimira Gvozdenovića i Mila Đukanovica", rekao je Abazović.

Lider koalicije "Crno na bijelo" je kazao da je zbog malverzacija oko Možure ubijena novinarka na Malti, a građani Crne Gore oštećeni su za 115 miliona eura.

"Tražimo da VDT uhapsi odgovorne i poništi ugovor. Na taj način ćemo vratiti Možuru u vlasništvu države, a u budžetu sačuvati novac svih građana. Ako to ne uradi, biće jasno da su u Ivica Stanković i njegova ekipa dio korupcionaške mreže ili se plaše da kažu istinu", zaključio je Abazović.