"apsurd što se takva politika sprovodi pod motom patriotizma"

Nikolić: Na tobož crnogorskoj platformi pridobijaju se glasovi za anticrnogorske ciljeve

"Svi koji su svjesno ili nesvjesno učestvovali u tom poslu, počev od Pokreta za promjene, Pozitivne Crne Gore, URE i SDP-a, nestali su sa političke scene, izgubili su prepoznatljivi identitet, ili pokušavaju da saniraju štetne posljedice takve avanturističke politike. Danas je glas za URU, glas za DF, odnosno glas u funkciji interesa SPC u Crnoj Gori, tačnije njene osnovne ideje da Crna Gora ne treba da bude država, već dio Velike Srbije”, naveo je Nikolić

10018 pregleda 19 komentar(a)
Andrija Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista
Andrija Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista

Demokratska partija socijalista je u najkritičnijim trenucima u novijoj političkoj istoriji Crne Gore, pokazala najviši stepen odgovornosti prema državi i narodu kazao je Andrija Nikolić, koordinator Predsjedništva DPS za Budvu.

Nikolić je rekao da je za pozitivnu ocjenu ove partije dovoljno i to što je državno rukovodstvo Crne Gore, koje je tokom bombardovanja SRJ od strane NATO, odbilo da bude talac pogubne politike Slobodana Miloševića, spašavajući na taj način živote hiljada crnogorskih građana.

„Da ništa drugo nije urađeno, nego što je za vrijeme ratnih devedesetih kada je Crna Gora bila jedino parče Jugoslavije koje nije bilo pogođeno ratom, bilo bi više nego dovoljno za pozitivnu ocjenu. Kad se tome doda bez greške sprovedena priprema referenduma o obnovi crnogorske nezavisnosti, gdje je trebalo prihvatiti i dosegnuti 55% biračke podrške, zaključno sa konačnim osvajanjem, spolja i iznutra opstruiranog članstva u NATO, onda su to državno politički rezultati, kojima se nije sramota pohvaliti. Iza svih tih crnogorskih pobjeda stoji potpis Demokratske partije socijalista”, rekao je Nikolić.

On je naglasio da je upravo zbog svega navedenog opozicionim stratezima jasno da se vlast u Crnoj Gori, ne može osvojiti bez crnogorskih glasova koje treba odvojiti od DPS-a i da je na ovim izborima jasno da je glas za URA, zapravo glas za DF.

„Do sad smo vidjeli niz pokušaja da se tobož na crnogorskoj platformi, pridobiju suverenistički glasovi, ne bi li se kasnije iskoristili za anticrnogorske ciljeve. Svi koji su svjesno ili nesvjesno učestvovali u tom poslu, počev od Pokreta za promjene, Pozitivne Crne Gore, URE i SDP-a, nestali su sa političke scene, izgubili su prepoznatljivi identitet, ili pokušavaju da saniraju štetne posljedice takve avanturističke politike. Danas je glas za URU, glas za Demokratski front, odnosno glas u funkciji interesa SPC u Crnoj Gori, tačnije njene osnovne ideje da Crna Gora ne treba da bude država, već dio Velike Srbije”, naveo je Nikolić.

On je naveo da je neprihvatljivo da neko ne želi državu, da je se odriče i da želi da postane dio druge države.

„Ko god tako misli, ili radi, mora da zna, da je neprihvatljivo da neko ne želi da ima državu. Neprihvatljivo je da se neko odriče države, i da želi da postane administrativna cjelina druge državne oblasti. Posebno je neprihvatljivo da neko ko slavi nestanak Crne Gore, bude partner takozvanim građanskim strankama. Neprihvatljivo je, takođe, da se u crkvu odlazi da bi se tamo iskazivao politički ili nacionalni stav. Kao što je neprihvatljivo da se sveštenici bave politikom i da zavađaju, umjesto da budu prijatelji svim ljudima, bez obzira na vjeru, naciju ili politiku”, rekao je Nikolić.

Nikolić je naglasio da je apsurd Crne Gore u tome što se takva politika sprovodi pod motom patriotizma.

„Oni koji poštuju državu, proglašavaju se izdajnicima, a oni koji nose tuđe zastave, iskazuju lojalnost drugoj državi, ubjeđuju nas da su patriote. To je jedinstven slučaj u svijetu, da su patriote oni koji ne žele svoju državu, a izdajnici oni koji je žele”, rekao je Nikolić.

On je istakao da jedini odgovoran pristup u tako nametnutoj vještačkoj dilemi, podrazumijeva odabir građanske, evropske i moderne vizije Crne Gore i Budve.

„Jedini pouzdan garant ostvarenja, sa kojim uvijek znate na čemu ste, je Demokratska partija socijalista.

Zato 30-og avgusta, “Odlučno za Budvu! Za Crnu Goru!”, zaključio je Nikolić.

Preporučujemo za Vas