Perović odustao od bojkota: Režim dobrim rezultatom opozicije natjerati na otvorenu diktaturu, to će ubrzati njihov kraj

Lider nekadašnjeg pokreta "Odupri se 97.000" ocijenio da je kampanja tri opozicione liste bila iznenađujuće dobra

9259 pregleda 8 komentar(a)
Perović, Foto: Filip Roganović
Perović, Foto: Filip Roganović

Jedan od lidera nekadašnjeg pokreta "Odupri se 97.000", Džemal Perović, kazao je da će na predstojećim izborima 30. avgusta glasati protiv "sveopšte pljačke države, izbora, građana" i ocijenio da je kampanja opozicionih lista "Crno na bijelo", "Za budućnost Crne Gore" i "Mir je naša nacija" bila iznenađujuće dobra.

"Iako i dalje mislim da na izborima koje organizuje ovah režim nije moguća pobjeda opozicije, uprkos većinskom opozicionom raspoloženjnu birača (možda dvije decenije), prekršiću datu riječ i potpis na Sporazum za budućnost. Izaći ću da glasam protiv sveopšte pljačke: države, izbora, građana..." kazao je Perović, te dodao:

"Od brojnih razloga, nikako zbog prozivki prozvanih, navešću samo ove:

1. Brojni intelektualci, uglavnom mladi, u čije težnje za slobodom ne sumnjam, naprotiv, smatram da bez njih nikada Crna Gora ne može osvojiti slobodu, ovih dana pozivaju razložno na glasanje za promjene.

2. Čelnici režima poput pravih diktatora prijete, kršeći Ustav, da će zabraniti osnovna ljudska prava na protest i slobodu izražavanja ("Istjerati sa ulica i oduzeti mikrofone"). Režim koji je diktatorski, moramo dobrim rezultatom opozicije, natjerati na otvorenu diktaturu, što će ubrzati njihov kraj. Dobar rezultat će obavezati opoziciju da veću odgovornost. Moramo ih natjerati na to kao što smo protestima Odupri se.

3. Iznenađujuće dobra kampanja opozicionih lista 6 9 i 11.

Gdje bi danas bili da su to započeli prošle godine", naveo je Perović u objavi na Fejsbuku.

Bonus video: