Žena koja 40 godina živi u Francuskoj još uvijek na biračkom spisku u Tivtu

Jovanka Janović ima francuski pasoš gdje jasno stoji da ona ima francusko državljanstvo

23335 pregleda 41 reakcija 22 komentar(a)
Francuski pasoš 81-godišnjakinje, Foto: Privatna arhiva
Francuski pasoš 81-godišnjakinje, Foto: Privatna arhiva

Opozicija u Tivtu pred izlazak birača u nedjelju na lokalne i parlamentarne izbore, intenzivno prečešljava biračke spiskove u potrazi za „fantom biračima“ koji su po njima, neosnovano upisani u biračku evidenciju. Do sada je, prema nezvaničnim saznajima, izdvojeno nekoliko desetina takvih sumnjivih slučajeva na koje je posebna pažnja skrenuta članovima biračkih odbora iz opozicionih stranaka, a koji če u nedjelju biti na biračkim mjestima na kojima bi ti ljudi trebalo da glasaju.

„Vijestima“ je kao primjer nezakonitosti i neažurnosti u biračkom spisku uz saglasnost te osobe, danas dostavljen poziv Ministarstva unutrašnjih poslova koji je za glasanje na lokalnim izborima u Tivtu i parlamentarnim izborima u Crnoj Gori juče dostavljen 81-godišnjoj Jovanki Janović na adresu u Tivtu, u kojoj je oni obavještavaju da je upisana u izvod iz biračkog spiska za parlamentarne izbore pod brojem 519, a za lokalne pod brojem 518 i da u nedjelju može glasati na biračkom mjestu broj 7 „Tivat-Kalimnaj I“ koje se nalazi u prostorijama Muzičke škole u Tivtu.

Poziv za glasanje
Poziv za glasanjefoto: Privatna arhiva

„Problem je međutim, to što je moja tetka žena koja već 40 godina ne živi u Tivtu, već u Francuskoj. Ona je pretpostavljam, za toliko dugo vrijeme uredno odjavila svoje prebivalište iz Tivta, a potvrda tome je i njen francuski pasoš gdje jasno stoji da ona ima francusko državljanstvo i da ima stalno prebivalište u toj državi u gradu Kreteil – jednom od predgrađa Pariza", kazao je „Vijestima“ nećak gospođe Janović, Jovo Janović dodajući da to saopštava uz njeno znanje i dozvolu da sa time upozna javnost u Crnoj Gori.

On je dodao da njegova tetka, rođena daleke 1938. godine u grbaljskom selu Lješevići, iako u Tivtu posjeduje neke nekretnine u svom vlasništvu ali već decenijama ovdje ne živi, sigurno neće dolaziti u Crnu Goru da u nedjelju glasa na ovdašnjim izborima.

Bonus video: