Bečić: Znali smo da je ovo pobjednički put, naša ruka ispružena manjinskim partijama

Pavićević je kazao da je DPS "nokautiran" u više crnogorskih opština "u Podgorici, Nikšić, Beranama, Pljevljima, Plužinama..."

67850 pregleda 2332 reakcija 17 komentar(a)
Iz izbornog štaba, Foto: Screenshot
Iz izbornog štaba, Foto: Screenshot

Lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić poručio je da su pred parlamentarne izbore znali da je ovo pobjednički put koji vodi Crnu Goru u sigurnu budućnost.

"Tri opoizicione liste imaju većinu za formiranje nove demokratske vlade. Crna Gora više nije jedina zemlja na svijetu koja nikada na izborima nije smijenila vlast. Crna Gora piše istoriju. 30 godina smo čekali ovo. Znali smo da je ovo pobjednički put koji vodi Crnu Goru u sigurnu budućnost. Hoćemo pobjedu da slavimo u kućama, nećemo da pobjeđujemo da bi stvarali nove podjele. Naša ruka ispružena je manjinskim partijama, jer treba da budu dio vlasti", poručio je Bečić.

Rekao je i da je "večeras dokazano da je odluka opozicije da pođe u nekoliko jakih kolona bila ključ istorijskog rezultata".

"Nismo se napadali, imali smo model da svaki građanin ima izbor i prvi put niste imali da je rasut jedan jedini glas”, rekao je Bečić.

DPS je, kako je kazao, u odnosu na izbore 2016. pao sa 36 na 29 mandata, uključujući jedan mandat Liberalne partije.

On se zahvalio svim opozicionim predstavnicaima koji su bili na biračkim mjestima, i pozvao ih do ktraja d aostanu na biračkim mjestima.

Govoreći o rezultatima loklanih izbora, Bečić je kazao da ne može da zaboravi neprospavane noći u Budvi, pendreke, pajsere.

"Opozicija vodi u Kotoru, očekujemo i tamo formiranje nove-stare vlasti. U Andrijevici opozicija ima 16 mandata, a u Budvi smo raznijeli DPS u paramparčad”.

On je kazao da je bio ubijeđen u to "da će DPS pasti".

"Ponosan sam na ovaj dan. Srećna ti sloboda Crna Goro, moja domovino, moja otadžbino. Crna Gora je moja kolijevka i moj grob. Živjela sloboda, pravda, pomirenje, jednakost, sve vjere i nacije. Srećna ti budućnost naša mladosti, srećna ti pobjeda", rekao je Bečić.

U izbornom štabu koalicije je veliko slavlje.

Kandidat za poslanika koalicije "Mir je naša nacija" Vladimir Pavićević kazao je ranije da su "trendovi dobri" i da je "opozicija zaista dobro, a DPS zaista loše".

"Uzorak kojim baratamo je mali, brzo vam se javljam sa novim podacima. Može se slobodno reći da opozicija ima istorijsku šansu da razvlasti DPS", rekao je Pavićević.

Kada je riječ o trendovima - dobri su. Opozicija zaista dobro stoji, a DPS loše. Ne mogu veoma precizno reći rezultat u ovom trenutku da, jer je uzorak kojim baratamo mali. Slobodno možemo reći da opozicija ima istorijsku šansu da razvlasti DPS. Rezultati su su veoma optimistični, ali molim vas da sačekamao rezultate. U Nikšiću, Budvu, Kotoru, Herceg Novom, Podgorici DPS je nokautiran, u Pljevljima razoren, a u a u drugim opstinama stoji veoma loše", rekao je Pavićević.

Dodao je da je DPS "nokautiran" u više crnogorskih opština u Podgorici, Nikšić, Beranama, Pljevćima, Plužinama...

Bonus video: