OIK Tivat još nije proglasila preliminarne rezultate

Kako nezvanično saznajemo, i građanska lista "Goran Božović -časno i odgovorno za bolji Tivat" prošla je izborni cenzus i osvojila jedan mandat

21802 pregleda 75 reakcija 2 komentar(a)
Juče na glasanju u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Juče na glasanju u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Opštinska izborna komisija Tivat još uvijek nije proglasila preliminarne rezultate lokalnih izbora u tom gradu.

Od jutros su u više navrata prebrojavani glasovi i upoređivani sa zapisnicima koji su sinoć nakon utvrđivanja rezultata glasanja na svakom od birališta, potpisali ovlašćeni predstavnici svih podnosilaca izbornih lista.

Kako nezvanično saznajemo, i građanska lista "Goran Božović -časno i odgovorno za bolji Tivat" prošla je izborni cenzus i osvojila jedan mandat.

Po najnovijoj projekciji koju tek treba da izvaniči OIK, pobjednik izbora u Tivtu je građanska lista Narod Pobjeđuje sa 13 osvojenih mandata, DPS ima 11, a SD, Bokeški Forum i HGI po dva mandata.

Po jedan mandat osvojile su SDP i lista Gorana Božovića. Ovakav raspored znači da će formiranje nove većine u 32-članom tivatskom parlamentu, zavisiti od toga na čiju će se stranu prikloniti odbornik SDP-a, jer su tri građanske liste (NP, BF i Goran Božović) već poslale signale da su spremne da preuzmu upravljanje Tivtom od DPS i njegovih dosadašnjih koalicionih partnera SD i HGI.

Bonus video: