Abazović: Sačuvajmo mir, tranziciju da završimo bez provokacija i incidenata koje priželjkuje DPS

"Mi smo garant suverene i građanske Crne Gore. Mi smo garant jake države Crne Gore, a slabog kriminala i istrijebljene korupcije", rekao je Abazović

42454 pregleda 2626 reakcija 65 komentar(a)
Abazović u Pljevljima, Foto: Koalicija Crno na bijelo
Abazović u Pljevljima, Foto: Koalicija Crno na bijelo

Ostvarili smo istorijsku pobjedu na izborima, dostojanstvenim, demokratskim i civilizovanim putem - olovkom, saopštio je danas Dritan Abazović, lider koalicije "Crno na bijelo" i Građanskog pokreta URA.

Kako je saopšteno iz koalicije "Crno na bijelo", Abazović je danas posjetio Pljevlja i tom prilikom razgovarao sa građanima i građankama.

On je posjetio i Islamsku zajednicu, gdje ga je dočekao glavni imam odbora Islmaske zajednice u Pljevljima, Samir Kadribašić.

"Sada je glavni zadatak svih partija nove vlasti da sačuvamo mir, da tranziciju završimo bez ikakvih provokacija i incidenata koje priželjkuje DPS, kako bi u što kraćem roku krenuli sa čišćenjem velikog haosa koji nam u svim segmentima ostavlja trodecenijski režim. Crnu Goru možemo graditi samo kao građansku državu, u kojoj ravnopravan položaj imaju sve vjere i nacije i samo takvu, građansku Crnu Goru će naša platforma podržati", istakao je Abazović.

On je dodao da su i Crna Gora i Pljevlja jednako svih, Crnogoraca, Srba, Bošnjaka, Albanaca, Hrvata i svih drugih nacionalnosti i vjera, kao i da platforma "Crno na bijelo" samo takvu Crnu Goru može podržati i graditi.

"Mi smo garant suverene i građanske Crne Gore. Mi smo garant jake države Crne Gore, a slabog kriminala i istrijebljene korupcije. Sada pozivam građane na mir, biće vremena za slavlje. Ostanite kućama, treba nam mudrost i veliko strpljenje. Dajte da pomirimo Crnu Goru, jer tenzije trebaju samo onima koji su izgubili vlast", ukazao je Abazović.

Bonus video: