"ODLAZEĆA VLAST DA ŠTITI MULTIETNIČKI SKLAD"

"Mir je naša nacija": Ako Veljović ne kaže ko je počinio vandalizam na prostorije Islamske zajednice, saizvršilac je

"Svaki od nas je spreman da odmah donira sredstva za sanaciju oštećenih vrata Odbora Islamske zajednice u Pljevljima i krečenje besprizornih grafita koje smo, takođe, jutros, imali prilike da vidimo"

36261 pregleda 188 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Koalicija Mir je naša nacija
Foto: Koalicija Mir je naša nacija

Najoštrije osuđujemo vandalizam nad prostorijama Odbora Islamske zajednice u Pljevljima, saopšteno je danas iz koalicije "Mir je naša nacija".

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima jutros su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima, a pljevaljski imam Samir Kadribašić na svom fejsbuk profili objavio je fotografije koje tome svjedoče, uz poruku da se "ovome ludilu mora stati u kraj".

"Takav tribalni akt svako od nas doživljava kao ličnu sramotu bez obzira na to što niko od nas u tome nije i nikada ne bi učestvovao. Očekujemo da i odlazeća vlast koja je svoj posljednji mandat dobila da, između ostalog, štiti multietnički sklad u Crnoj Gori, saopšti da se srami ovakvih nedjela, kao i činjenice da joj je falilo volje ili sposobnosti da takvo nasilje spriječi", istile se u saopštenju koalicije "Mir je naša nacija".

Oni su dodali da još nije kasno da direktor Uprave policije Veselin Veljović saopšti ko je ovo učinio i preduzme predviđene radnje iz svoje nadležnosti.

"Ukoliko to ne učini, slobodno se može smatrati saizvršiocem ovog gnusnog čina nad kojim se svaki dobronamjeran građanin Crne Gore gnuša i gadi. Najmanje što može učiniti ukoliko ne rasvijetli sve detalje ovog pećinskonacionalističkog akta, jeste da konačno prestane sa provokacijama i mirno preda vlast. Svaki od nas je spreman da odmah donira sredstva za sanaciju oštećenih vrata Odbora Islamske zajednice u Pljevljima i krečenje besprizornih grafita koje smo, takođe, jutros, imali prilike da vidimo", kazali su iz koalicije "Mir je naša nacija".

Preporučujemo za Vas