Lekić: Koalicija "Za Budućnost Crne Gore" oštro osuđuje prijetnje pripadnicima islamske vjeroispovijesti

"Sumnjamo da ovo rade upravo oni koji su punih 30 godina vladali na zavadi i podjeli građana Crne Gore po raznim osnovama"

23178 pregleda 644 reakcija 2 komentar(a)
Lekić, Foto: Goran Malidžan
Lekić, Foto: Goran Malidžan

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije (NSD) u Pljevljima Milan Lekić oštro je osudio prijeteće poruke upućene pripadnicimma islamske vjeroispovjesti i pozvao policiju da hitno preduzme potrebne mjere i objavi imena zlonamjernih počinilaca.

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima jutros su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima, a pljevaljski imam Samir Kadribašić na svom fejsbuk profili objavio je fotografije koje tome svjedoče, uz poruku da se "ovome ludilu mora stati u kraj".

"U noći između prvog i drugog septembra ispisane su prijeteće i nedostojne poruke na objektima naših sugrađana muslimanske i bošnjačke nacionalnosti. Mi iz velike narodne koalicije "Za Budućnost Crne Gore" oštro osuđujemo takav postupak od strane bilo koga da je on počinjen", istakao je Lekić.

On je dodao da na osnovu informacija sa kojima oni raspolažu to nije uradio niko iz "Koalicije Za budućost Crne Gore".

"Zato vas pozivamo da hitno preduzmete potrebne mjere, otkrijete i javno objavite imena zlonamjernih počinilaca. Svakom normalnom čovjeku je jasno da takvi postupci najmanje odgovaraju pobjednicima na održanim parlamentarnim izborima. Sumnjamo da ovo rade upravo oni koji su punih 30 godina vladali na zavadi i podjeli građana Crne Gore po raznim osnovama", naveo je Lekić u saopštenju.

Bonus video: