"NIKO SE NE SMIJE OSJEĆATI PORAŽENIM"

"Crno na bijelo" osuđuje scene u Pljevljima: Razdor i podjele su proizvod sumanute politike odlazećeg režima

Oni pozivaju građane Pljevalja da "ne nasijedaju na jeftine provokacije od bilo koga da dolaze jer građansko, multietničko i društvo jednako za sve jedino je na čemu će se graditi Crna Gora i nakon smjene vlasti"

19939 pregleda 46 reakcija 10 komentar(a)
Abazović juče u Pljevljima, Foto: Građanski pokret URA
Abazović juče u Pljevljima, Foto: Građanski pokret URA

Koalicija "Crno na bijelo" najoštrije osuđuje scene koja se ovih dana dešavaju u Pljevaljima, posebno se osvrćući na one najsvježije od juče, verbalne napade na člana Socijaldemokrata (SD) i kamenovane prostorije Islamske zajednice, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA, koji je član te koalicije.

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima jutros su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima, a pljevaljski imam Samir Kadribašić na svom fejsbuk profili objavio je fotografije koje tome svjedoče, uz poruku da se "ovome ludilu mora stati u kraj".

Koalicija "Crno na bijelo" poziva organe javnog reda i mira, i dalje aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića na hitnu reakciju i otkrivanje počinilaca, jer u suprotnom, kako kažu, smatraće ih odgovornim za sve te incidente.

Oni su kazali da je njihov nosilac liste Dritan Abazović sa saradnicima juče obišao Pljevlja i da je imao niz sastanaka sa predstavnicima Islamske zajednice i sa građanima Pljevalja.

"Mržnja i podjele nijesu imanentne ni građanima Pljevalja ni građanima Crne Gore. Razdor i podjele proizvod su sumanute politike odlazećeg režima koji se sada hvata za slamku spasa. Niko se ne smije osjećati poraženim i imati strah od bilo koga nakon održanih izbora osim onih koji su se ogriješili o zakon“, istakli su iz koalicije "Crno na bijelo".

Oni pozivaju građane Pljevalja da "ne nasijedaju na jeftine provokacije od bilo koga da dolaze jer građansko, multietničko i društvo jednako za sve jedino je na čemu će se graditi Crna Gora i nakon smjene vlasti".

"Različita politička uvjerenja ne smiju biti okidač za bilo kakve incidente i nerede ili netrpeljivosti. Na njima ćemo u budućnosti jačati naše demokratske kapacitete i snagu naše jedine i zajedničke države Crne Gore", poručili su iz koalicije "Crno na bijelo".

Preporučujemo za Vas