LIDERKA CRNOGORSKE ČESTITALA IZBORNE REZULTATE

Ivanović: Prethodna vlast vladala skoro 30 godina, promjena koja dolazi je vjerovatno neophodna

"Očekujemo ekspertsku vladu koja ce donijeti i promijeniti prvenstveno izborno zakonodavstvo pa onda i do kraja ispitati sve nepravilnosti sistema koje su se taložile u prethodnom periodu"

44400 pregleda 1298 reakcija 49 komentar(a)
Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ivanović, Foto: Luka Zeković

Liderka Crnogorske Anđela Ivanović čestitala je svima koji su ostvarili dobar izborni rezultat i pozvala da se sačuva multietnički i multikulturalni sklad.

"S obzirom da je prethodna vlast skoro 30 godina vladala, promjena koja dolazi vjerovatno je ono što je neophodno crnogorskom društvu da bi raslo i razvijalo se prema primjerima savremenih evropskih država. Izborni dan je protekao u mirnoj i korektnoj atmosferi. Čestitamo svima koji su ostvarili dobar izborni rezultat. Očekujemo ekspertsku vladu koja ce donijeti i promijeniti prvenstveno izborno zakonodavstvo pa onda i do kraja ispitati sve nepravilnosti sistema koje su se taložile u prethodnom periodu. Nadamo da ovo neće biti prevara crnogorskog građanskog bića od strane nacionalističkih i dekadentnih struktura, koje su predvođene interesima stranih država i mogu crnogorsko društvo da povedu u smjeru suprotnom od volje većine", poručila je ona,

Ona je kazala da očekuje od nove vlasti da ne dozvoli provokacije i netrepeljivost i da spriječi i kazni sve napade i agresiju prema onima koji drugačije misle.

"Isticanje zastava drugih država je neprihvatljivo, i vodi daljim i dubljim podjelama crnogorskog drustva. U novoj većini jedino gospodin Dritan Abazović može biti na braniku dosadašnjeg multietničkog i multikulturalnog sklada po kojem je crnogorsko društvo poznato. I mi smo kao i on usljed velike želje za promjenama, davali podrsku nacionalističkim partijama na lokalnom nivou, i znamo kakva je saradnja sa njima. Ni njemu ni njegovim saradnicima ne želimo da dožive šator ili slične situacije u trenutku kad se ne budu saglasili oko vođenja politike, pa od njih naprave "udbaše, šiptare, izdajnike i saradnike bivše vlasti".Strah me je takve njegove sudbine, jer bi oni u međuvremenu uspjeli svoje nacionalističke srpske ciljeve da ostvare, a to bi za Crnu Goru bilo pogubno", zaključila je Ivanović.

Preporučujemo za Vas