"nakon što su politički nokautirani hvataju se za slamku spasa"

Demokrate: Organizovano ćemo čuvati imovinu Islamske zajednice u Pljevljima

"Ako smo uspjeli da odbranimo pravoslavne svetinje u Crnoj Gori od besomučnih napada bivšeg Đukanovićevog režima, isto tako nećemo dozvoliti da isti režim, u svojim poslednjim satima na vlasti, pokuša zavaditi braću komšije i prijatelje", navodi se u saopštenju

25579 pregleda 4382 reakcija 30 komentar(a)
Opštinski odbor Demokrate Pljevlja, Foto: Demokrate Pljevlja
Opštinski odbor Demokrate Pljevlja, Foto: Demokrate Pljevlja

Ovim putem informišemo sve građane Pljevalja, naše komšije i prijatelje islamske vjeroispovijesti, da će predstavnici, aktivisti i simpatizeri Demokrata danonoćno motriti i organizovati čuvanje Husein pašine džamije, objekata Islamske zajednice kao i svih ostalih svetinja naših sugrađana islamske vjeroispovijesti u Pljevljima, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokrata iz Pljevalja.

Iz ovog odbora navode da odlazeći režim u Pljevljima već treći dan pokušava da izazove vjersku i nacionalnu netrpeljivost i da napravi razdor među komšijama i prijateljima.

"Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje svaki napad na političke i vjerske predstavnike, kao i na objekte političkih partija i vjerskih zajednica. Nakon što su politički nokautirani u Pljevljima, kao i u cijeloj Crnoj Gori, hvatajući se za slamku spasa, mračni umovi iz najtamnijih kuloara UDBE pišu uvrijedljive grafite po Pljevljima, lome stakla političkih organizacija i Islamske vjerske zajednice, ne bi li u haosu koji žele da izazovu, ušićarili još koji dan na vlasti", kazali su iz OO Demokrate Pljevlja.

Poručuju da neće dozvoliti da režim "u poslednjim satima na vlasti" zavadi ljude.

"Ako smo uspjeli da odbranimo pravoslavne svetinje u Crnoj Gori od besomučnih napada bivšeg Đukanovićevog režima, isto tako nećemo dozvoliti da isti režim, u svojim poslednjim satima na vlasti, pokuša zavaditi braću komšije i prijatelje. Snažno ćemo se, na miran, demokratski, pomiriteljski način suočiti sa svim režiskim satrapima koji pokušavaju da stvore haos, a samo zbog par dana više na vlasti", zaključuje se u saopštenju Demokrata.