"ONEMOGUĆENO NAM JE DA NASTAVIMO PREGLED IZBORNIH MATERIJALA"

DPS Podgorica: Kuponi su bili daleko ispod stola, sumnjamo da je ovo maslo opozicije

"Osim u proslavi opozicioni predstavnici u OIK nedostojanstveno su se odnijeli prema političkim rivalima kroz lažne i beskrupulozne optužbe za navodnu krađu kupona, i to sa biračkog mjesta u kojem su svi članovi biračkog odbora, iz svih partija, već u zapisniku konstatovali nedostatak kupona"

11135 pregleda 18 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) onemogućeni su da nastave pregled izbornih materijala sa biračkih mjesta u Podgorici, saopšteno je danas iz Odbora DPS Glavnog grada.

"Osim u proslavi opozicioni predstavnici u OIK nedostojanstveno su se odnijeli prema političkim rivalima kroz lažne i beskrupulozne optužbe za navodnu krađu kupona, i to sa biračkog mjesta u kojem su svi članovi biračkog odbora, iz svih partija, već u zapisniku konstatovali nedostatak kupona. Nakon jučerašnjeg pregleda materijala i otkrivanja brojnih nepravilnosti, danas su se predstavnici opozicije organizovali da onemoguće dalju kontrolu, na što svaka partija ima pravo po Zakonu", ističe se u saopštenju DPS Glavnog grada.

Oni su dodalui da je sinoć, nakon pregleda DPS, uslijedila kontrola Demokratskog fronta (DF).

"Jutros, prije nego što je DPS započeo kontrolu, prethodila je, takođe, provjera materijala u režiji DF. Na samom početku jutrošnjeg rada predstavnika DPS, opozicioni članovi OIK su optužili DPS zbog uočenih dva kupona ispod stola. Dakle, ni blizu ijednog predstavnika DPS, već daleko ispod stola. Zbog pokušaja skraćivanja roka koji je DPS dobila za kontrolu izbornog materijala, osnovano sumnjamo da je ovo maslo opozicije", kazali su iz DPS Glavnog grada.

Poručili su i da je svakome ko poznaje izborni proces jasno da kontrola materijala ne može mijenjati izbornu volju građana, a naročito ne dva podmetnuta kupona od njih 152.000.

"Ali treba biti bijedan i ciničan, pa se time služiti. Bez obzira na ovu opstrukciju, DPS će insistirati da dovrši kontrolu izborne dokumentacije i očekivati da nadležni organi efikasno reaguju", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas