Nikolić: Uličarski rječnik Ane Brnabić, koji se neće svidjeti ni Vučiću

"Uzgred, nikad nijedan crnogorski zvaničnik nije uvrijedio srpskog predsjednika iako se iz zvanične Srbije svakodnevno servira kanonada najgorih optužbi i uvreda na račun predsjednika Đukanovića"

24445 pregleda 46 reakcija 23 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Srpski zvaničnici, oni koji su inače "resorno" zaduženi da se miješaju u unutrašnja pitanja Crne Gore - poput Ivice Dačića, Aleksandra Vulina, Nikole Selakovića, predvođeni premijerkom Anom Brnabić, horski su reagovali na intervju predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića jednoj beogradskoj televiziji, saopštio je danas Miloš Nikolić, portparol DPS.

On je dodao da je to premijerki Srbije Ani Brnabić, ministru vanjskih poslova Ivici Dačiću i ministru odbrane Aleksdandru Vulinu bila odlična prilika da se Vučiću bace u noge i preporuče za pozicije u novoj Vladi Srbije.

"Iako smo sigurni da se način na koji su to uradili, posebno predsjednica Vlade Srbije, rječnikom do nivoa uličarskog, neće svidjeti ni Vučiću. Mogli bi otpisati Brnabićku njenim jezikom, ali joj umjesto toga preporučujemo da pročita basnu o sovi i orlu.Takav stil njima i priliči, ali svakako ne državnim funkcijama koju obavljaju. Uzgred, nikad nijedan crnogorski zvaničnik nije uvrijedio srpskog predsjednika iako se iz zvanične Srbije svakodnevno servira kanonada najgorih optužbi i uvreda na račun predsjednika Đukanovića. Zanimljivo je da Brnabićka i Selaković u reagovanju koriste jednu istu rečenicu, što pokazuje da su dobili jasne instrukcije sa istog punkta, ali se nijesu potrudili ni da je prepričaju", istakao je Nikolić.

On je dodao da je "jučerašnju sinhronizovanu reakciju srpskih funkcionera, navodno isprovocirala tvrdnja crnogorskog predsjednika da se Srbija miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore".

"Što je bjelodana činjenica, koja se može potkrijepiti mnoštvom dokaza. Premijerku Srbije, koja se isčuđava na ocjene koje je čula tokom intervjua, a zatim najprizemnije obrušava na našeg predsjednika, pitao bih: Kako se to zove kada pod plaštom borbe za zastitu interesa srpskog naroda u regionu, finansijski, logistički, medijski pomažete opoziciji u, nezavisnoj, građanskoj državi Crnoj Gori? Kako se to zove kada se ministri u Vladi Srbije redovno obrušavaju na Crnu Goru, njenog predsjednika i njene institucije, i bave političkim prilikama u našoj državi više nego svojim resorom? Kako se zove kada beogradski mediji, i oni koji su u državnom vlasništvu, mjesecima predvode nezapamćenu kampanju protiv Crne Gore i njenog predsjednika, crtajući mu svakodnevno metu, izmišljajući najmonstruoznije laži? Nemojte samo reći da je riječ o “nezavisnom novinarstvu”. Kako se zove kad se prvostepeno osuđeni u procesu za terorizam redovno goste kod srpskog predsjednika? Nakon što im prethodno galantno stavi na raspolaganje državni avion Republike Srbije", poručio je Nikolić.

Bonus video: