Zogović: Svaka ružna riječ odapeta prema pripadniku druge vjere ili nacije, odapeta je i prema nama samima

"Crna Gora više neće biti privatna država nego uređeni sistem koji bez diskriminacije pripada svim njenim građanima", kazao je Zogović

13188 pregleda 18 komentar(a)
Zogović u Skupštini, Foto: Printscreen
Zogović u Skupštini, Foto: Printscreen

Svaki kamen, psovka ili ružna riječ odapeti prema crkvi, džamiji, katedrali, prema nekom ko je druge vjere i nacije, odapeti su i prema mojoj kući, našim kućama i nama samima, napisao je na svom Fejsbuk profilu poslanik Demokratskog fronta, Milun Zogović.

"Uzaludni su pokušaji i podmetanja Udbe, njenih žbirova i bivšeg, odlazećeg režima da zavade građane Crne Gore. Došla su vremena u kojima će se građani dijeliti isključivo na ljude i neljude, na poštene i na lupeže. Tu zapravo leži najveći strah onih koji komanduju odlazećim režimom. Suživot i različitosti svih nas zapravo su naše najveće bogatstvo, koje moramo svi zajedno čuvati i njegovati i boriti se za dobro svih nas", napisao je Zogović.

On ističe da posebno želi da se zahvali "mojim Plavljanima" na, kako je kazao, fer i poštenom izbornom danu, "gdje su svi bili na visini zadatka i pokazali da međuljudske odnose, multietnički i multivjerski sklad ne može ugroziti ništa".

"Na ovim izborima su pobijedili svi, pobijedila je Crna Gora. Nakon uspostavljanja nove vlasti niko više naše građane neće moći da ucjenjuje, niti da ih pita kojoj partiji pripadaju. Reference za zapošljavanje biće znanje, iskustvo, poštenje, a ne partijska knjižica kako je to do sada bio bio slučaj. Crna Gora više neće biti privatna država nego uređeni sistem koji bez diskriminacije pripada svim njenim građanima. A to ovo prelijepo parče zemlje odavno zaslužuje. E za takvu Crnu Goru sam se ja borio poštovani građani. I evo dođe vrijeme da se svi zajedno izborimo. Zato nek je vječna slobodna Crna Gora", zaključio je Zogović.

Bonus video: