Mladi SNP-a Berane: Odlazeća vlast preduzima očajničke, ali već poznate poteze

Oni su dodali da "kao što smo branili pravoslavne svetinje tako ćemo zajedno sa našom braćom muslimanima braniti i islamske"

5447 pregleda 0 komentar(a)
Mladi SNP-a Berane, Foto: SNP
Mladi SNP-a Berane, Foto: SNP

Svjesni smo da ovih dana odlazeća vlast preduzima očajničke, ali već poznate poteze, kako bi izazvala međubratsku mržnju i samim tim destabilizovala odnose naroda u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Asocijacije mladih Socijalističke narodne partije Berane.

"Dok jedan dio DPS-a još uvijek broji glasove, drugi se drznuo da posle napada na pravoslavne svetinje sada udari i na islamske. Novom lideru opozicije i njegovim partijskim kolegama poručujemo da je bilo dosta vladavine na principu zavadi pa vladaj, da je dosta diskriminacije bilo kojeg naroda u Crnoj Gori. Niko više ne vjeruje u nacionalne podmetačine koje koristite godinama unazad", kazali su iz SNP-a u Beranama.

Oni su dodali da "kao što smo branili pravoslavne svetinje tako ćemo zajedno sa našom braćom muslimanima braniti i islamske".

"Vjera je najsvetija stvar i vi ste tačku na svoju decenijsku vladavinu stavili onog dana kada ste pokušali da nam je oduzmete", ističu.

Oni mole sugrađane da poslušaju apele crkvenih velikodostojnika i političkih predstavnika.

"Odšetajmo našu litiju do kraja tako što ćemo mirno proslaviti pobjedu, poštujući druge a i sebe, nenasijedajući na provokacije i isto tako ne provocirati. Sugrađane islamske vjeroispovijesti pozivamo da ne nasijedaju na prljave namještaljke iz kuhinje Demokratske partije socijalista jer ništa što oni rade već odavno ne miriše dobro. Budi se slobodna Crna Gora, sviće nova rujna zora", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: