SNP: Svima je poznato da je jedini uslov za zaposlenje u državnim organima bila članska karta DPS-a ili SD-a

"Znajući kako se radilo nekad, jedan dio građana je sada u strahu da će isto biti nastavljeno, samo u zamijenjenim ulogama. Neće, dragi građani, ne plašite se toga"

12867 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: SNP
Ilustracija, Foto: SNP

Socijalistička narodna partija poručuje svim građanima Crne Gore da je pred nama vrijeme promjena koje će nas odvesti u ljepšu i sigurniju budućnost, jer, kako su kazali, imamo recept i imamo kadar koji će učiniti sve da nam zajednička kuća svima bude udobna.

"Prošlo je nekoliko dana od kako je narod Crne Gore odlučio da mnoge stvari u ovoj državi treba promijeniti, ali su neke navike ostale iste. I to kod onih koji su podržavali odlazeći režim, sada još žešći i uporniji u svojoj patološkoj mržnji prema onima „koji nisu za DPS“. Najupečatljivi su tzv. borci za očuvanje Crne Gore. Od čega i od koga je čuvaju, ni oni ne znaju a rat nam još niko objavio nije. No, sve je to od gologa straha za egzistencijom jer privrženost DPS-u gledaju kroz ličnu korist pojedinaca istaknutih funkcionera i njihovih sinova a ne kroz opšte dobro svih građana Crne Gore. Iz tih razloga imamo i razumijevanje za one koji u paničnom strahu pribjegavaju ispisivanju opasnih poruka po društvenim mrežama, ali i neki mediji tome nisu odoljeli. Imamo razumijevanje ali ne i opravdanje i to mora prestati. Ako ne prestane, ima i za to lijeka. Nova vlast će znati kako sa takvima", kazali su iz SNP-a.

Dodaju da će isti slučaj biti i sa onima koji su se ogriješili o zakone i propise a završavali su poslove „preko veze“ a "veza je gotovo uvijek bila DPS ili SD".

"Drugih nije bilo jer samo su oni imali monopol nad svim i svačim u državi. Svima je poznato da je jedini uslov za zaposlenje u državnim organima bila članska karta DPS-a ili SD-a. Odgovornost je sada na njihovoj strani. Mi želimo pomirenje Crne Gore, jer sve što je dolazilo od DPS-a dolazilo je sa podjelama. Znajući kako se radilo nekad, jedan dio građana je sada u strahu da će isto biti nastavljeno, samo u zamijenjenim ulogama. Neće, dragi građani, ne plašite se toga. Mi smo se protiv toga borili, pa se nećemo isto ponašati, ne ide. Odgovaraće, ponavljamo, samo oni koji su se ogriješili o zakone. Za sve druge ima mjesta, da zajedno gradimo ljepšu budućnost za Crnu Goru, po standardima ljudskosti i pravičnosti a ne politikanstva. Važno je samo da naučite da poštujete pravila jer utvrđena su da bi se poštovala. Nema više maminih i tatinih sinova, kumova, rođaka i ostalih. Svi smo na istom zadatku, sa istim uslovima. Znanje i pamet su ponovo na cijeni, ništa partijska pripadnost i veze na „visokom nivou“. Crna Gora je ekonomski opustošena, ali poštenim i odgovornim radom tvrdimo da ćemo uspjeti da poboljšamo ekonomski status svih građana, bilo koje vjere i nacije. Za budućnost svih nas i naših porodica. Radićemo i graditi za sve a ne za pojedince koji ne znaju šta imaju", kazali su iz SNP-a.

Bonus video: