DPS tvrdi: Mladić u Nikšiću ranjen jer je nosio crnogorsku zastavu

"Ovakvim činjenjima država treba odlučno da stane na kraj i da spriječi sunovrat crnogorske demokratije i suživota koji smo godinama gradili i njegovali", poručuju iz nikšićkog DPS-a

17902 pregleda 60 reakcija 58 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS
Ažurirano: 03.09.2020. 15:26h

Nikšićki odbor Demokratske partije socijalista (DPS) tvrdi da je 29-godišnji Janko Gardašević ranjen iz vatrenog oružja sinoć u tom gradu zbog toga što je nosio crnogorsku zastavu.

Vijest da je Gardašević ranjen zbog nošenja zastave, pozivajući se na nezvanične informacije, za koje ni približno nije naveden izbor, sinoć je objavilo više prorežimskih medija.

Tu informaciju do sada nisu potvrdili nadležni, kao ni sam Gardašević.

"Velikosrpski nacionalizam ovih dana pokazuje svoje pravo lice u svim krajevima Crne Gor, a ispisivanje zastrašujućih poruka upućenih pripadnicima manjinskih naroda, namjera protjerivanja svega crnogorskog, doživjele su kulminaciju ranjavanjem mladića u Nikšiću čija je jedina "krivica" što je nosio crnogorsku zastavu, saopšteno je iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista. Ranjen je jer je u svojoj zemlji nosio svoju zastavu. Kukavički i mučki, počinilac je nakon ranjavanja poručio "nećeš više mahati crnogorskom zastavom". Monstrumi onda bez zazora i stida proturaju priču da je DPS čovjeka iz svojih redova nagovorio da puca u mladića koji voli svoju zemlju i nosi njene simbole. Ovakvu konstrukciju mogu smisliti samo najmračniji umovi, oni koji znaju da su krivi, pa u svoju odbranu krivicu prebacuju na drugoga", navode iz nikšićkog DPS-a.

Iz te partije ističu da su priznali rezultate izbora, "ali sva njihova činjenja nakon tog dana stvaraju osjećaj straha i ugroženosti kod većine građana Crne Gore".

"Stvar u ruke po njihovom nalogu preuzimaju dobro poznati kriminalci koji su do nedavno predvodili litije. Ovakvim činjenjima država treba odlučno da stane na kraj i da spriječi sunovrat crnogorske demokratije i suživota koji smo godinama gradili i njegovali", zaključuje se u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Uprava policije saopštila je ranije danas da preduzima intenzivne radnje na rasvjetljavanju ranjavanja Janka Gardaševića u Nikšiću.

"...Prikupljeno je obavještenje na zapisnik od J.G. u kojem je naveo da je napadut zbog nacionalne pripadnosti. Svakako, okolnosti pod kojima je došlo do ovoga događaja, će se utvrđivati daljom istragom. Oštećeno lice na sebi je nosilo majicu sa crnogorskim obilježjima..." naveli su, između ostalog, iz policije.

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) osudilo je pristrasno i neobjektivno izvještavanje pojedinih medija, a koje, kako su kazali, neminovno raspiruje nacionalnu i vjersku mržnju.

Bonus video: