"cilj jačanje zdravstvenog sistema crne gore"

MVP: Japan donirao Crnoj Gori 800.000 eura za nabavku medicinske opreme

"Imajući u vidu činjenicu da je COVID-19 postao globalno pitanje, za međunarodnu zajednicu je od presudnog značaja da uloži zajedničke napore i blisko sarađuje u rješavanju ovog izazova. Ova donacija predstavlja još jednu potvrdu dobrih i prijateljskih odnosa naroda Crne Gore i Japana", kaže se u saopštenju

5136 pregleda 7 komentar(a)
Đunići Marujama, Foto: Vlada CG
Đunići Marujama, Foto: Vlada CG

Ambasador Crne Gore u Republici Srbiji Tarzan Milošević i ambasador Japana u Crnoj Gori Đunići Marujama razmijenili su danas note o japanskoj donaciji 800.000 eura sa ciljem jačanja zdravstvenog sistema zemlje u borbi protiv zaraznih bolesti, uključujući COVID-19, kroz nabavku medicinske opreme, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Oni su kazali da  će ova donacija  opštim bolnicama u sjevernim opštinama obezbijediti prenosive ultrazvučne skenere, centralne monitore, kao i drugu medicinsku opremu, čime će biti ojačan zdravstveni sistem Crne Gore u borbi sa zaraznim bolestima.

Tarzan Milošević
Tarzan Miloševićfoto: Vlada Crne Gore

"Imajući u vidu činjenicu da je COVID-19 postao globalno pitanje, za međunarodnu zajednicu je od presudnog značaja da uloži zajedničke napore i blisko sarađuje u rješavanju ovog izazova. Ova donacija predstavlja još jednu potvrdu dobrih i prijateljskih odnosa naroda Crne Gore i Japana", kaže se u saopštenju. 

Preporučujemo za Vas