DF: Naše opštinske organizacije traže što prije formiranje vlade i organizaciju skupova protiv odlazećeg režima

"DF neće povući nijedan potez bez dogovora sa novouspostavljenom parlamentarnom većinom"

26016 pregleda 1166 reakcija 147 komentar(a)
Foto: Demokratski front
Foto: Demokratski front

Demokratski front saopštio je da njihove opštinske organizacije traže da se što prije formira vlada i da se paralelno organizuju skupovi protiv "odlazećeg režima".

"Opštinske organizacije DF-a zahtjevaju od rukovodstva našeg političkog subjekta da reaguje na pokušaj prekrajanja izborne volje građana Crne Gore od strane diktatora Đukanovića kroz skupove slične onom jučerašnjem u Podgorici i koji dan prije toga na Cetinju. Praviti skupove kojima se na jasno iskazanu i nedvosmislenu volju birača... nije u duhu građanskog i multikulturalnog društva i daleko je od onih vrijednosti koje baštini civilizovan svijet", navodi se u saopštenju DF-a.

Dodaju da opštinske organizacije zahtjevaju "da se nova Vlada formira što prije, a da se paralelno sa tim organizuju skupovi protiv odlazećeg režima u svim gradovima Crne Gore".

"Naše pristalice traže da se u svim većim gradovima Crne Gore velikom masovnošću skupova pošalje poruka da je ljubav prema Crnoj Gori veća od rezervoara goriva, besplatnih parkinga, sendviča i kobasica. Sasvim je prirodno što traže da jasno pokažemo je Crna Gora postala slobodna zemlja... Naravno, DF neće povući nijedan potez bez dogovora sa novouspostavljenom parlamentarnom većinom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: