Vujanović: Zakonski nemoguće održati lokalne i predsjedničke izbore u istom danu

Nijedna opoziciona stranka, koalicija ili neko drugi nije obratio Vujanoviću da lokalni izbori budu održani zajedno sa predsjedničkim 15. aprila, navode iz kabineta predsjednika države
51 pregleda 14 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Reuters
Filip Vujanović, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.01.2018. 10:43h

Zakonski je nemoguće da zajedno sa predsjedničkim izborima budu održani i lokalni izbori u 12 crnogorskih opština, saopšteno je iz kabineta predsjednika države Filipa Vujanovića.

Navodi se da se nijedna opoziciona stranka, koalicija ili neko drugi nije obratio Vujanoviću da lokalni izbori budu održani zajedno sa predsjedničkim 15. aprila.

"Za pretpostaviti je da su provjerili da je to zakonski nemoguće i da bi bilo jedino moguće u danu zakazanih izbora za predsjednika Crne Gore zakazati lokalne izbore u opštini Plužine", navodi se u saopštenju.

Kako su objasnili, prvi dan u kome bi izbori u Plužinama mogli biti raspisani je deveti februar.

Iz Vujanovićevog kabineta podsjećaju da ove godine lokalni izbori u Crnoj Gori treba da budu održani u Glavnom gradu i jedanaest opština.

"Imajući u vidu uslove za raspisivanje izbora iz člana 14. Zakona o izboru odbornika i poslanika Crne Gore, Predsjednik će vodeći računa o potrebi da se izbori održe u jednom danu, a poštujući rokove, obavijestiti javnost u kom će se danu ti lokalni izbori održati", poručili su iz kabineta Vujanovića.

Bonus video: