Bečić očekuje podršku SDP-a u prevazilaženju v.d. stanja u pravosuđu

"Nezavisnim institucijama treba da obezbijedimo snagu države da ko god je nešto radio mimo zakona bude procesuiran", naglasio je Bečić

38887 pregleda 907 reakcija 40 komentar(a)
Bečić, Foto: Savo Prelević
Bečić, Foto: Savo Prelević

Lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić poručio je kako je motiv današnjeg potpisivanja sporazuma sa koalicijama "Za budućnost Crne Gore" i "Crno na bijelo" upućivanje snažne poruke domaćoj i međunarodnoj javnosti.

"Ovaj sporazum je pravi odgovor na sve pokušaje vještačkog stvaranja podjela, unošenja nemira i strahova i sporazum je garant i putokaz da će nova vlast biti proevropska, prozapadna, procrnogorska, istinski pomiriteljska, da smo mi okrenuti budućnosti i nemamo namjeru da se vraćamo u prošlost", kazao je Bečić, gostujući u emisiji "Intervju" na Televiziji Crne Gore.

On je naglasio da će nova vlast služiti jedino Crnoj Gori, jer druge i rezervne domovine nema. Bečić je, kako prenosi portal RTCG, ocijenio da nova vlast hoće zemlju jednakih šansi, u kojoj neće biti nedodirljivih.

"Zašto kaskamo na evropskom putu, pa zato što prethodna vlast nije imala spremnosti i hrabrosti zbog interesnih dilova da sprovede određene reforme. Mi tih prepreka i barijera nemamo, a nezavisnim institucijama treba da obezbijedimo snagu države da ko god je nešto radio mimo zakona bude procesuiran", naglasio je Bečić.

Govoreći o prevazilaženju v.d. stanja u većem dijelu pravosuđa, Bečić je kazao da će tri liste imati 41 poslanika, ali da očekuje saradnju sa manjinskim partijama.

Takođe, računa i na podršku Socijaldemokratske partije (SDP) kada je riječ o toj situaciji.

"Ja mislim da svi imamo odgovornost i da su to očekivanja međunarodnih partnera da izvršimo deblokadu institucija koje su u v.d. stanju već duže i to je u interesu našeg evropskog puta", ocijenio je Bečić.

On je poručio da je pod uticajem isključivo građana koji su listi koju predvodi dali povjerenje, a nikako bilo koje ambasade u Crnoj Gori.

Bečić je ponovio da sporazumom nijesu iznevjerili očekivanja birača koji su glasali protiv ulaska u NATO i bili protiv priznanja Kosova.

Lider koalicije "Mir je naša nacija" je kazao da je opet pružena ruka predstavnicima manjinskih naroda, da uđu u novu vlast. Ponovio je kako neće biti nikakvog revanšizma.

Bonus video: