POZVALI MEĐUNARODNU ZAJEDNICU DA PRATI IZBORE U ULCINJU

Forca: Znamo ko krade i kupuje glasove

"Pozvani su da pošalju svoje predstavnike tokom kampanje i na dan izbora kako bi bili osigurani fer uslovi i što regularniji izborni proces. Forca izražava zahvalnost za ukazanu spremnost od naših prijatelja i u narednim danima očekujemo da će Ulcinj posjetiti diplomate koji će ove izbore nadgledati detaljnije", piše u saopštenju
5 komentar(a)
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ažurirano: 22.01.2018. 15:34h

Forca je pozvala relevantne međunarodne subjekte i vodeće NVO organizacije u zemlji da budu u misiji monitoringa na izborima koji će biti održani 4.februara u Ulcinju. U saopštenju se navodi da su čelnici Force tokom prošle sedmice kontaktirali glavne međunarodne organizacije prisutne u Crnoj Gori kao što su Misije OEBS-a i Evropske Komisije, te diplomatska predstavništva Ujedinjenog kraljevstva, Republike Njemačke, Francuske, Italije...

"Pozvani su da pošalju svoje predstavnike tokom kampanje i na dan izbora kako bi bili osigurani fer uslovi i što regularniji izborni proces. Forca izražava zahvalnost za ukazanu spremnost od naših prijatelja i u narednim danima očekujemo da će Ulcinj posjetiti diplomate koji će ove izbore nadgledati detaljnije", piše u saopštenju.

Isti poziv Forca je uputila i bdomaćem NVO sektoru nadajući se da će civilno društvo doprinijeti da se glas građana 4. februara čuje tačan i nemanipulisan.

"Na prošlim izborima, Forca je evidentirala kupovinu glasova i druge neregularnosti tokom izbornog procesa, i to je i razlog zašto smo zatražili pomoć međunarodnog faktora i civilnog društva", piše u saopštenju Force.