“Vodovod” u Andrijevici čuva 20 novih radnika

U zahtjevu se navodi da je 4. septembra objavljen oglas Vodovoda i kanalizacija Andrijevica za prijem 20 radnika na obezbjeđenju, iako za to nije postojala potreba, niti je to predviđeno aktom o sistematizaciji

5975 pregleda 2 komentar(a)
Andrijevica, Foto: Tufik Softić
Andrijevica, Foto: Tufik Softić

Predstavnici koalicije “Za budućnost Andrijevice (SNP- NSD)” podnijeli su Inspekciji rada u područnoj jedinici Berane, zahtjev za inspekcijski nadzor u doo Vodovod i kanalizacija u Andrijevici.

U zahtjevu se navodi da je 4. septembra objavljen oglas Vodovoda i kanalizacija Andrijevica za prijem 20 radnika na obezbjeđenju, iako za to nije postojala potreba, niti je to predviđeno aktom o sistematizaciji.

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Vesko Raketić, kazao je da je direktor Vodovoda i kanalizacije Dušan Kuburović iskoristio tehnički period kada treba da zbog promjene vlasti dođe do primopredaje preduzeća, “da ošteti i svoje preduzeće i opštinsku kasu, čime bi nova vlast imala problema sa isplatom ličnih dohodaka tom preduzeću”.

“Nevjerovatno je da Vodovod zapošljava 20 izvršilaca na poslovima obezbjeđenja”.

Raketić tvrdi da direktor Vodovoda i kanalizacije - Kuburović 4. septembra nije bio u firmi, već na moru. “Nezamislivo je da neko raspiše oglas za prijem ovoliko radnika i da nestane. Posljedice mogu biti finansijski katastrofalne”, tvrdi Raketić.

Direkor Vodovoda Dušan Kuburović je kazao da se nalazi na radnom mjestu i da nije na godišnjem odmoru, a da je za raspisivanje oglasa saglasnost dao predsjednik Opštine Srđan Mašović.

“Povodom oglasa koji smo raspisali posjedujem saglasnost predsjednika opštine za raspisivanje. Neodložno je zaposliti radnike na obezbjeđenju mašinske zgrade, jer je oprema koja je u vrijednosti 700.000. eura instalirana i treba da se pusti u rad, a samim tim da je udaljena od grada 15 kilometara i da nema video-nadzora potrebno je vršiti fizičko obezbjeđenje”, kazao je Kuburović.

Pobjedom opozicije na lokalnim izborima vlast prelazi u ruke koalicije “Zajedno za budućnost Andrijevice (SNP-NSD)” koja je osvojila 13 i Demokrata sa tri mandata, dok je koalicija DPS-SD osvojila 15 mandata.

Nosilac liste Demokratske partije socijalista (DPS) u Andrijevici i aktuelni predsjednik Opštine Srđan Mašović, kazao je ranije “Vijestima” juče da je ta stranka ostvarila loš izborni rezultat zbog crkve i poručio da se povlači iz politike “iz ličnih i zdravstvenih razloga”.

Mašović je “Vijestima” rekao da su na lokalnom nivou bili servis svim građanima i da ih nisu dijelili po političkoj pripadnosti:

“Ja se više nikada neću baviti politikom. To je iz ličnih i zdravstvenih razloga, nije ništa drugo”, rekao je Mašović.

Bonus video: