Bečić: Crna Gora dobila jaku procrnogorsku i prozapadnu opciju

"Naša ruka je bratski ispružena ka manjinskim partijama i zaista smo ponosni na činjenicu što smo sa predstavnicima manjinskih naroda izgradili odnose koji počivaju na povjerenju iz kojeg crpimo podršku za ono što radimo"

23301 pregleda 43 reakcija 38 komentar(a)
Partsos i Bečić, Foto: Koalicija Mir je naša nacija
Partsos i Bečić, Foto: Koalicija Mir je naša nacija

Crna Gora je dobila jaku procrnogorsku i prozapadnu opciju koja će pomiriti građane i posvećeno raditi na ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta.

To je poručio predsjednik Demokrata i lider koalicije "Mir je naša nacija", Aleksa Bečić, tokom susreta sa ambasadorom Grčke, Panagiotisom Partsosom.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, razgovarali o aktulenoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i nedavno održanim parlamentarnim izborima.

Bečić je, kako se dodaje, upoznao Partsosa sa Sporazumom koji su potpisali lideri tri koalicije.

Istakao je da se radi o "istorijskom aktu koji podjele ostavlja iza nas, a otvara vrata svima".

Bečić je naglasio da je Sporazum "preduslov stvaranju zajedničke i sigurne budućnosti svih građana Crne Gore".

"Naša ruka je bratski ispružena ka manjinskim partijama i zaista smo ponosni na činjenicu što smo sa predstavnicima manjinskih naroda izgradili odnose koji počivaju na povjerenju iz kojeg crpimo podršku za ono što radimo. To su mostovi saradnje koji su potrebni Crnoj Gori i koji jačaju građanski karakter našeg društva i države", kazao je Bečić.

Dodao je da će buduća vlast "vratiti vjeru u pravdu i osjećaj jednakosti, a da će, zajedničkim snagama i solidarno sa svim građanima Crne Gore, dovesti do rješavanja složene ekonomske situacije. Naveo je i da nema boljih partnera na putu ekonomskog oporavka od samih građana". Partsos je, kako se navodi u saopštenju, naveo da Demokrate "imaju obavezu da, zajedno sa svim političkim snagama, doprinesu ekonomskom oporavku Crne Gore, nakon krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, kao i stabilnom napretku u evropskim integracijama, na dobrobit zemlji i regionu".

Bonus video: