DPS: Mandić izrekao tešku besmislicu

"Nakon ovakvih Mandićevih izjava jasno je zašto su specijalni medijski savjetnici koalicije „Za budućnost” stavili njemu i potrošenim liderima DF flaster na usta kako bi im što manje štete nanijeli u kampanji", navode iz DPS-a

16926 pregleda 43 reakcija 37 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) reagovala je na jučerašnje saopštenje jednog od lidera Demokratskog fronta, Andrije Mandića, koji je pozvao lidere DPS-a da javno saopšte svoje stavove o aktuelnom trenutku i prestanu da "na podmukao način rade protiv većinske volje građana iskazane na izborima 30. avgusta".

Iz DPS-a su kazali da je Mandić izrekao "tešku besmislicu" tvrdeći da je DPS isturio manjine u prvi red da brane politiku te partije.

"U jednoj od depeša u aferi Vikiliks Andrija Mandić označen je kao ,,prozapadni srpski nacionalista” koji traži podršku američke ambasade kako bi unutar svoje partije postigao konsenzus oko ostvarenja cilja za koji se zalaže - članstva Crne Gore u NATO savezu. Nešto više od 12 godina kasnije “agent Mandić” nije bio u Crnoj Gori kada je opozicija potpisivala sporazum kojim afirmiše dostignuća politike DPS-a kako bi isti poslužio kao kišobran URI i Demokratama za lakše postizanje dogovora sa onima čije namjere je najbolje opisao akademik SANU Kosta Čavoški (čitaj: razdržavljenje Crne Gore uz prateći progon i revanšizam). Mandića više od “Sporazuma” - kojim je izdao svoje birače, da bi zauzvrat dobio mogućnost da čeprka po arhivama i dokumentaciji MUP-a i ANB-a - brinu manjine?! Ovaj profesionalni poslušnik centara moći u svom istupu izrekao je jednu tešku besmislicu: kako je DPS isturio manjine u prvi red da brane našu politiku?! Dodatno je konstatovao da svi oni višegodišnji napadi na pripadnike manjinskih naroda, pa i onaj kad su njegovi razjareni četnici nedavno divljali ispred kuća, razbijali i lomili džamije, a on sve to ćuteći gledao, zapravo su kolateralna šteta njegove borbe protiv “režima”?! Nakon ovakvih Mandićevih izjava jasno je zašto su specijalni medijski savjetnici koalicije „Za budućnost” stavili njemu i potrošenim liderima DF flaster na usta kako bi im što manje štete nanijeli u kampanji, a umjesto njega isturili u javnosti nepoznatog Krivokapića. Još samo kad bi mogli uzeti i šifre od Medojevićevih društvenih mreža zbilja bi im cenzura unutar koalicije bila na najvišem nivou, a Mandić bi možda i dočekao ono tapšanje po ramenu iz ambasada, koje mu Vučić predviđa. Uostalo, prema pisanju Vikiliksa, o tome lider DF-a sanja već skoro deceniju", saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: