"IZBORI PROTEKLI U MIRNOJ I DEMOKRATSKOJ ATMOSFERI"

Irinej o izborima u Crnoj Gori: Volja naroda trijumfovala nad samovoljom pojedinca

Irinej je "izrazio nadu da će u najskorijem vremenu bezakoni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je bio uperen protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC), biti stavljen van snage", saopštila je danas Informativna služba SPC, navodeći da je patrijarh Irinej ovo rekao u srdačnom razgovoru sa "liderima koalicije 'Za budućnost Crne Gore' Andrijom Mandićem i Milanom Кneževićem", koje je primo 10. septembra u Patijaršiji

15039 pregleda 60 reakcija 58 komentar(a)
Knežević, Irinej i Mandić, Foto: SPC
Knežević, Irinej i Mandić, Foto: SPC

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej rekao je da "volja naroda trijumfovala nad samovoljom pojedinca, kao i da su izbori u Crnoj Gori protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi".

Takođe je "izrazio nadu da će u najskorijem vremenu bezakoni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je bio uperen protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC), biti stavljen van snage", saopštila je danas Informativna služba SPC, navodeći da je patrijarh Irinej ovo rekao u srdačnom razgovoru sa "liderima koalicije 'Za budućnost Crne Gore' Andrijom Mandićem i Milanom Кneževićem", koje je primo 10. septembra u Patijaršiji.

Mandić i Кnežević su zahvalili patrijarhu "na velikom zalaganju za jedinstvo SPC, naročito ističući patrijarhovu ulogu u borbi za jedinstvo srpskog naroda ma gdje da živi".

Oba sagovornika su izrazila zadovoljstvo činjenicom da će do kraja oktobra 2020. godine biti završeni radovi na izgradnji hrama Svetog Save, čime će "naš narod dati nemjerljiv doprinos pravoslavnoj duhovnosti i kulturi čitavog čovječanstva, a svaki Srbin i Srpkinja moći time da se ponose", prenijela je Informativna služba SPC.

Sastanku je prisustvovao vikar patrijarha episkop remezijanski Stefan.

Preporučujemo za Vas