"ZAKON O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI PRVI NA DNEVNOM REDU NOVE SKUPŠTINE"

Crnogorac: Većina da Krivokapić bude premijer

Crnogorac ne isključuje ni mogućnost pokušaja radikalizacije stanja u društvu, "kako bi se pokušalo uvođenje vanrednog stanja".

37665 pregleda 188 reakcija 96 komentar(a)
Srećko Crnogorac, Foto: Screenshot/Youtube
Srećko Crnogorac, Foto: Screenshot/Youtube

Član ekspertskog tima nosioca liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića Srećko Crnogorac izjavio je kako je siguran da će Zakon o slobodi vjeroispovijesti biti prvi na dnevnom redu nove Skupštine i naveo kako većina podržava rješenje da Krivokapić bude premijer Crne Gore.

Crnogorac je, kao učesnik u stvaranju Sporazuma nove vladajuće koalicije u Crnoj Gori, rekao da se taj zakon nije našao u Sporazumu "zato što mu tu nije ni bilo mjesto", prenosi Radio Beograd.

On je za Krivokapića rekao da je "nesumnjivo lice pobjede opozicije" i naveo da smatra da većina podržava rješenje po kome bi Krivokapić bio budući premijer, ali je dodao da će se to "vidjeti nakon pregovora".

On smatra kako je "možda bolje ne oročavati trajanje buduće Vlade", s obzirom na to da su pred njom "brojne opstrukcije", prenosi list Danas.

Govoreći o tim opstrukcijama, Crnogorac je za Radio Beograd rekao da one mogu biti i proceduralne jer je Milo Đukanović predsjednik zemlje i, po ustavnim ovlašćenjima, može da opstruira i odugovlači formiranje Vlade.

"Mi se u (budućoj) vladi nadamo manjinskim zajednicama", rekao je Crnogorac, ocijenivši da će to "to de fakto biti Vlada nacionalnog jedinstva".

"Ogroman je posao pred novom vlašću. Iznenađeni smo simplifikacijom u regionalnoj štampi vezane za nedavno potpisan Sporazum. Koalicije su raznorodne, svaki je dogovor, pa i spoljnopolitički morao biti usaglašen", rekao je Crnogorac, ocijenivši da se Đukanovićev DPS ne miri sa porazom i smjenom vlasti.

Crnogorac ne isključuje ni mogućnost pokušaja radikalizacije stanja u društvu, kako bi se pokušalo uvođenje vanrednog stanja.