Ivanović: Valjano sprovedene sve radnje u izbornom procesu

"Primijećeno je da DIK u dosadašnjem periodu nije imala personalnih i stručnih kapaciteta. Sada ćemo se posvetiti tom pitanju, kako bi stvorili uslove za neke buduće izbore, da se kvalitet rada unaprijedi...”

10117 pregleda 28 reakcija 3 komentar(a)
Aleksa Ivanović, Foto: Savo Prelević
Aleksa Ivanović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik državne izborne komisije (DIK) Aleksa Ivanović kazao je da su DIK, opštinske izborne komisije i birački odbori valjano sproveli sve radnje u izbornom procesu.

"DIK je sve svoje radnje izvršila onako kako je saopštila na početku izbornog procesa, u skladu sa izbornim kalendarom. Pokušali smo da afirmišemo princip transparentnosti i čini mi se da smo taj princip u radu DIK-a unaprijedili", kazao je Ivanović na konferenciji za medije.

Ivanović je podsjetio da je danas DIK utvrdila konačne rezultate za izbor poslanika u Parlamentu Crne Gore i da će biti objavljeni u Službenom listu.

Saopštio je da je koalicija "Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović" osvojila 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" deset, a platforma "Crno na bijelo" četiri mandata. Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće po tri poslanika, a SDP dva.

Po jednog predstavnika imaće Albanska lista "Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu" i koalicija "Jednoglasno".

On je kazao da će jedna od prvih aktivnosti DIK-a biti rad na izradi nove sistematizacije:

"Primijećeno je da DIK u dosadašnjem periodu nije imala personalnih i stručnih kapaciteta. Sada ćemo se posvetiti tom pitanju, kako bi stvorili uslove za neke buduće izbore, da se kvalitet rada unaprijedi...”, rekao je Ivanović.

Zahvalio se građanima što su svojim ponašanjem doprinijeli da izborni dan prođe u tolerantnoj atmosferi, da svi koji su to željeli su imali mogućnost da u miru i bez ometanja izraze svoje političko opredjeljenje.

Bonus video: