Vučinić: Očekivanja građana velika, ispravićemo nepravdu koju su trpjeli tri decenije

"Ono što je jako važno za funkcionisanje sistema oslobađanje institucija partijskog uticaja, prije svega policije i da se izborimo za konačnu departizaciju vojske. Vojska i policija moraju i jedino smiju biti u službi zaštite građana i države"

8486 pregleda 176 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Radnička partija kao dio buduće vlasti intezivnije će se zalagati za prava radničke klase, studenata, svih mladih ljudi, penzionera, vojnika, porodica preminulih radnika i porodica palih boraca.

To je saopštio predsjednik partije Maksim Vučinić.

"Donošenje novog zakona o radu takođe će biti jedan od ciljeva Radničke partije, zakon kojim će se udriti na dosadašnji feudalni poredak u privatnim firmama i preduzećima. Ono što je jako važno za funkcionisanje sistema oslobađanje institucija partijskog uticaja, prije svega policije i da se izborimo za konačnu departizaciju vojske. Vojska i policija moraju i jedino smiju biti u službi zaštite građana i države", poručio je Vučinić.

Naveo je i da su građani sporazum koalicija "Za budućnost Crne Gore", čiji je čalan Radnička partija, "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo" doživjeli "kao korak ka osnovnom cilju, a to je smjena palog režima i uspostavljanje nove vlasti po želji naroda".

"Očekivanja su velika. Ispravljanje nepravde koja je trideset godina vršena nad građanima Crne Gore pa čak i onima koji su slijepo vjerovali i nažalost sve vrijeme do sada podržavali truli režim. Reforma državne uprave koja je umorena partijskim nestručnim kadrom kome je jedina referenca prilikom zapošljavanja bila partijska knjižica ili bliskost sa funkcionerima režima. Donošenje zakona o porijeklu imovine i lustraciji, provjera svih ugovora privatizacije, izdavanja koncesija, raspordaja državne imovine i prirodnih resursa su samo uvod u ozdravljenje sistema i nulta tačka početka ekonomskog i privrednog prosperiteta. Naravno moram spomenuti sramni i diskriminatorski "Zakon o slobodi vjeroispovjesti" koji će očekivano biti ukinut ali zahvaljući kojem smo dobili narodno jedinstvo i pobjedu naroda na izborima 30. avgusta", naveo je Vučinić.

Bonus video: