Danilovgradski DF poručio Zorici Kovačević: Ostavka, a ne nelegalno zapošljavanje i proklinjanje Srba i Albanaca

"Umjesto da Кovačević podnese ostavku, da se raspišu vanredni lokalni izbori, ona se latila potpisivanja ugovora o radu i protekcionaškog zapošljavanja 'u neograničenom količinama'. Valjda u želji da, po prvi put u svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri, ispuni obećanja, koja je olako dala biračima, gđa. Кovačević je odlučila da što više optereti ionako prepunjenu opštinsku administriciju", piše u saopštenju

43224 pregleda 921 reakcija 6 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: PR Centar
Zorica Kovačević, Foto: PR Centar

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević umjesto da podnese ostavku, kune Srbe, Albance i novu vlast i nelegalno zapošljava ljude, tvrde iz danilovgradskog Odbora Demokratskog fronta.

Oni su, u ime koalicije "Za budućnost Crne Gore" Kovačević pozvali da prestane sa nelegalnim zapošljavanjima i rasipanjem lokalnog budžeta, poručujući joj da će svi neutemeljeni ugovori i sve nelegalno donijete odluke naći na udaru zakona.

"Umjesto da predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Кovačević podnese ostavku, da se raspišu vanredni lokalni izbori, ona se latila potpisivanja ugovora o radu i protekcionaškog zapošljavanja "u neograničenom količinama". Valjda u želji da, po prvi put u svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri, ispuni obećanja, koja je olako dala biračima, gđa. Кovačević je odlučila da što više optereti ionako prepunjenu opštinsku administriciju, bez obzira na kriterijume, specifikacije i slobodna radna mjesta. Naravno da iza tog njenog poduhvata stoji neodgovornost, ali i osvetoljubivost, tj. potreba da novoj vlasti na svaki način oteža posao, i da prezaduženu opštinsku kasu ostavi u što gorem stanju", piše u njihovom saopštenju.

Oni su poručili Kovačević da je da je nakon proteklih izbora izgubila legitimitet da pokriva bilo koju poziciju i obnaša bilo koju funkciju u Opštini.

"Podsjećamo da je opozicija ostvarila ubjedljivu pobjedu, od gotovo 1300 glasova više u odnosu na DPS i sve koalicione mu partnere, što je ogromna razlika uzimajući u obzir ukupan broj birača u Danilovgradu. Partijska asfaltiranja, bezočna kupovina ličnih karata, veliki broj 'fantom' birača, ciljana raspodjela socijalnih i drugih 'davanja', otvorene prijetnje funkcionerima, članovima i simpatizerima naše koalicije, vrijeđanja i hapšenja vjerskih dostojanstvenika, omladine, pa čak i djece, pokušaji zastrašivanja građana - sve to nije pomoglo režimu, ni na lokalnom, ni državnom nivou, da ostvari rezultat koji je projektovao, već je, naprotiv, doživio totalni debakl. Otuda gđu. Кovačević upozoravamo da promptno prestane sa nelegalnim zapošljavanjima i rasipanjem lokalnog budžeta, jer će se svi neutemeljeni ugovori i sve nelegalno donijete odluke naći na udaru zakona. Takođe je pozivamo da što prije podnese ostavku, i usmjeri svoju energiju u pravcu planiranja penzionerskih dana, jer se trenutak njene smjene sasvim približio, a ne da proklinje novu vlast, Srbe, Albance, i sve redom, zato što DPS i Кumrovec neće više upravljati Crnom Gorom", poručili su iz DF-a.

Bonus video: