Nova vlast u Andrijevici čeka državne revizore

Optužbe o nezakonitostima u podjeli resora pokušaj ometanja i odugovlačenja, kaže Raketić

10574 pregleda 6 komentar(a)
Opština Andrjevica, Foto: Opština Andrijevica
Opština Andrjevica, Foto: Opština Andrijevica

Predsjednik lokalnog odbora Nove srpske demokratije i budući potpredsjednik opštine Andrijevica Vesko Raketić rekao je da su optužbe o nezakonitostima u podjeli resora buduće vlasti u stvari pokušaj ometanja i odugovlačenja.

Raketić međutim nije objasnio da li se krše propisi tokom podjele resora među koalicinim partnerima na lokalnom nivou.

Demokatska partija socijalista u Andrijevici, koja nije dobila većinsku podršku građana, upozorila je ranije kako su njeni nasljednici neznalice jer, kako su tvrdi, u startu prave nezakonitosti kada dijele mjesta koja se raspodjeljuju putem javnog konkursa.

To se odnosi na funkciju menadžera opštine i direktora Turističke organizacije, za koje je nova koalicija nezvanišno objavila da će pripasti koaliciji Demokrata i Demosa.

Zakoni o lokalnoj samoupravi i o turističkim organizacijama propisuju da se menadžera i direktor TO biraju na javnom konkursu.

„Kada bi mi njima pričali o nepočinstvima, pljačkama, pljačkaškim privatizacijama, pljačkama u šumarstvu i vodoprivredi, o svim nezakonitim radnjama, mogli bi da se pišu romani, tomovi knjiga i enciklopedije“, kazao je Raketić “Vijestima”.

On navodi da će Državna revizija ubrzo ući u Opštinu i javna preduzeća i pokazati šta je bivša vlast radila.

„Čim se formira nova vlast i čim počnemo da radimo, pokazaćemo da nismo kao oni. Vidjeće se to po svemu, počevši od službenih automobila i svega drugog. Vrlo brzo pokazaćemo da smo ozbiljna vlast koja radi na dobrobit građana Andrijevice“, rekao je Raketić.

Poslije devet godina apsolutne vlasti, DPS je u ovom gradu otišla u opozicione klupe.

Pobjednička koalicija SNP, NSD i Demokrate imaće u novom parlamentu šesnaest odborničkih mjesta, jedno više od DPS-a i SD-a.

Raketić ističe da je koalicioni sporazum „brzo i ljudski postignut i potpisan, kako bi se ispoštovala volja naroda i ono što građani Andrijevice očekuju“. Prema koalicionom sporazumu, mjesto predsjednika pripašće SNP-u, a potpredsjednika Novoj i biće rotirajuće na dvije godine. Demokrate će imati mjesto predsjednika Skupštine.

Bonus video: