Božović: Ogroman propust uprave Glavnog grada, neko da objasni ovu blamažu

Božović podsjeća da je gradsko preduzeće “Vodovod i kanalizacija” krajem marta ove godine potpisalo ugovor sa firmom “Toškovići”, za potrebe izgradnje prve faze sekundarne kanalizacije

14647 pregleda 2 komentar(a)
Božović, Foto: SNP
Božović, Foto: SNP

Potpredsjednik podgoričkog Odbora SNP-a Bogdan Božović kazao je da je podgorička vlast duboko zagazila u lošu politiku upravljanja gradom i da je izgubila kompas.

On je to kazao reagujući na sinoć objavljenje informacije o projektu izgradnje novog vodovoda, koji su Glavni grad i "Vodovod" dali Ivici Toškoviću, koji je osuđivan za kriminal.

Božović podsjeća da je gradsko preduzeće “Vodovod i kanalizacija” krajem marta ove godine potpisalo ugovor sa firmom “Toškovići”, za potrebe izgradnje prve faze sekundarne kanalizacije.

"Istraživački centar MANS-a je utvrdio da se na čelu te firme nalazi lice koje je osuđivano “zbog stvaranja kriminalne organizacije i utaje poreza i doprinosa”. Projekat se finansira iz kredita njemačke KfW banke, koja je saopštila da je došlo do kršenja procedure i da se projekat neće moći više finansirati iz njihovog kredita", podsjeća on.

"Postojeća situacija ukazuje na neozbiljnost i neodgovornost u radu gradske uprave. Ukoliko njemačkoj KfW banci nije bilo poznato ko je izvođač radova, nije moguće da gradski oci nisu bili upoznati sa tom činjenicom", kaže se u saopštenju.

On je kazao da pravila poslovanja banke između ostalog kažu da “ugovori koji se realizuju iz sredstava banke, ne mogu biti zaključeni sa kompanijama/licima koji su pravosnažno osuđeni za učestvovanje u kriminalnoj organizaciji…”.

"Radi se, bez sumnje, o ogromnom propustu gradske uprave", tvrdi Božović.

On je kazao da se nada da će neko iz Glavnog grada smoći snage da izađe pred javnost i objasni građanima ko je odgovaran za ovu blamažu.

"Plate lokalnih funkcionera se finansiraju od poreskih obveznika, tj. građana Podgorice, i zato oni moraju uvijek biti spremni da građanima polože račune o svom radu. Umjesto toga, sada već imamo ustaljenu praksu u radu gradske uprave, a to je izbjegavanje odgovornosti i ne pružanja odgovora na pitanja zainteresovane javnosti. Sa takvim načinom rada se mora prestati", zaključio je on.

Bonus video: