Vučurović: Đukanović pokazao opozicioni talenat, dobro je što prihvata realnost

"na novoj vlasti je da izgradi institucije koje su decenijama bile zarobljene i u partijskim rukama, i koje će se uspješno izboriti sa svim izazovima, a opozicija ima pravo da se za svoje ideje bori svim demokratskim sredstvima i to niko ne smije da joj uskrati"

15466 pregleda 28 reakcija 12 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Jovan Vučurović, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Član predsjedništva Nove srpske demokratije i funkcioner Demokratskog fronta, Jovan Vučurović ocijenio je da je predsjednik Crne Gore u intervjuu FACE TV "pokazao opozicioni talenat i da je dobro što prihvata realnost i relativno brzo se prilagođava na taj status".

Vučurović je naveo da je Đukanović pojačanom retorikom, "koja i jeste svojstvena opoziciji, pokušava da homogenizuje svoje preostalo biračko tijelo, u situaciji kada se DPS raspada po šavovima".

"Odatle i one oštre opozicione formulacije, jer valjda u sadašnjoj vlasti niko nije očekivao da ga Đukanović hvali, već on prosto spašava što se spasiti može. To što još uvijek govori sa pozicije predsjednika Crne Gore i nije neka težina, imajući u vidu ovlašćenja koja su mu na raspolaganju", naveo je Vučurović.

Poručio je da je važno da se Crna Gora "nalazi na putu duhovne, moralne i ekonomske obnove".

"Da kreće proces stvaranja pravne države, obračun sa kriminalom i korupcijom, polaganje odgovornosti za učinjeno u proteklim decenijama... Dakle, na novoj vlasti je da izgradi institucije koje su decenijama bile zarobljene i u partijskim rukama, i koje će se uspješno izboriti sa svim izazovima, a opozicija ima pravo da se za svoje ideje bori svim demokratskim sredstvima i to niko ne smije da joj uskrati".

Vučurović je istao da nova vlast mora "pokazati širinu i razumijevanje prema drugačijem mišljenju, posebno što smo kao DF toliko dali u borbi za slobodnu Crnu Goru".

"I koji smo na vlastitu hrabrost i znanje doveli do obaranja režima, i zato nije viteški "mjeriti rep oborenom vuku". Ima i onih koji su do juče bili kod Đukanovića, možda ga i glasali 30. avgusta, a sad se distancijaru od njega - pljuju i vrijeđaju onoga kome su se do juče divili. Naše je da konkretno i uporno ukazujemo na sve promašaje prethodne vlasti i očekujemo odgovornost za one koji su radili nezakonito. Uostalom, Crna Gora će znati, kao što je znala i 30. avgusta, da se odbrani od mafije i njenih vođa", zaključio je Vučurović.

Bonus video: