"POPUT POKVARENOG GRAMOFONA PONAVLJA TEZE O UGROŽENOSTI DRŽAVE"

Abazović: Đukanović se zahvalio Ulcinjanima, tako što je kumu Baroviću prodao Solanu

"Zadužio je Đukanović Ulcinj i tako što je “vratio“ maslinjake Valdanosa stvarnim vlasnicima, kao i što je “spriječio“ devastaciju grada divljom gradnjom“, podsjetio je Abazović
36 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: URA
Dritan Abazović, Foto: URA
Ažurirano: 20.01.2018. 08:01h

Smiješno je i tužno slušati ispraznu retoriku Đukanovića, koji na lokalnim izborima u Ulcinju – kao gradu koji je gotovo u cjelosti bio za nezavisnost i koji je zbog svoje strukture snažan zagovornik evroatlantskih integracija, poput pokvarenog gramofona ponavlja teze o ugroženosti države i njene spoljne politike. Đukanovićeva retorika je poraz zdravog razuma, ali i taktika nametanja novih podjela, u nedostatku bilo kakvih rezultata koji unapređuju kvalitet života građana Ulcinja, kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

On je reagovao na jučerašnju izjavu predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, koji je u Ulcinju kazao da bi opozicija u slučaju pobjede “poništila odluku o nezavisnosti i o članstvu u NATO“.

Abazović podsjeća da je, prilikom posjete, Đukanović najmanje govorio o problemima grada, ali je ipak stigao da kaže da je “DPS uvijek znala da se oduži građanima Ulcinja za ukazanu podršku“.

“Fino se zahvalio građanima Ulcinja, tako što je Solanu prodao svome kumu Vesku Baroviću, zatim je založio u bratovu banku zbog kredita, da bi na kraju istjerao radnike, zatvorio fabriku i nakon osam decenija je – ostavio bez berbe soli. Zahvalio im se i tako što je Ulcinj danas jedina siromašna primorska opština, sa dugom od 10 miliona eura, sa uništenim hotelima i ukupnom turističkom privredom. Nema više Galeba ni Lida, dok su “vizionarski“ opstruirali i zaustavili izgradnju Jadrana, Akvaparka i drugih investicija. Zadužio je Đukanović Ulcinj i tako što je “vratio“ maslinjake Valdanosa stvarnim vlasnicima, kao i što je “spriječio“ devastaciju grada divljom gradnjom“, podsjetio je Abazović.

Abazović je ukazao da je Ulcinj, zbog te zahvalnosti lidera DPS-a i njegove partije, napustilo “na stotine mladih i perspektivnih ljudi, što je nezaposlenost skoro 30 odsto i što je najmanja prosječna plata u Crnoj Gori – upravo u Ulcinju“.

“Neizmjerno smo mu zahvalni i što je “povukao“ granicu Morskog dobra na zakonski nivo, pa je ona danas na svega dva kilometra, umjesto na propisanih šest metara. To je samo dio porazne politike DPS-a i njegovih satelita, pa su ovakve izjave Đukanovića ništa drugo do brutalno vrijeđanja zdravog razuma svakog građanina Ulcinja i otvoreno posprdavanje“, ukazao je Abazović.

Abazović je ukazao da Ulcinj može i itekako zaslužuje mnogo bolje, a da će “odabirom nove generacije političara naš grad postati regionalan turistički centar, sa kvalitetnom infrastrukturom i kredibilnim menadžmentom, koji će Ulcinj učiniti jednim od najbogatijih gradova u državi“.

“Građani Ulcinja ali i Berana će znati da stanu na kraj svim jeftinim nasrtajima i lažnoj demonstraciji moći duboko uplašenih DPS-ovaca, koji znaju da su dani njihove vlasti zauvijek odbrojani. Trend drastičnog pada podrške posljednjem autokratskom režimu u Evropi će sigurno nastaviti da opada, a onda – kada istorija bude sudila Đukanoviću biće posebno interesantno ko će ići da se slika sa njim, a ko će mu držati leđa i sipati viski“, ukazao je Abazović.