REAGOVALA POVODOM ISKLJUČENJA IZ DEMOSA

Đurašković: Iza isključenja krije se moj prezir prema poslušništvu i poltronstvu, podrška DF i Careviću...

Ona je kazala da su od osnivanja, Demos napustili, samo iz nekadašnjeg Predsjedništva, i šire - Dragiša Janjušević, Goran Danilović, dr Goran Radonjić, dr Srđa Pavićević, Zoran Miljanić, prof. dr Sonja Pravilović, mr Anka Vukićević, Seada Sadiković, Ninoslav Kaluđerović, Aleksandra Vuković, dr Srđan Kalinić, prof. dr Sonja Pravilović, Tina Raičević, mr Igor Jovović i Maja Vučelić

14626 pregleda 33 reakcija 29 komentar(a)
Đurašković, Foto: Demos
Đurašković, Foto: Demos

Isključena sam, jer sam poštenom mladom kolegi, inače predsjedniku Nadzornog odbora stranke, koji je usput otkrio nemoralnu tajnu fakturu od blizu 1.000 eura, koja dokazuje da lider svojoj stranci prodaje svoje knjige, stavila lajk na objavu za stranku sa kojom smo, u nekoliko navrata, do juče bili u koaliciji, i zato što sam se u bezazlenoj šali sa kolegama u viber grupi, koja je uzgred desetak puta mjenjala ime, jer nije stranačka, nadovezala na šalu o mikrobiološkoj vijagri, gdje se, očito, sam prepoznao, saopštila je danas Lucija Đurašković, reagujući na odluku Demosa o njenom isključenju iz te partije.

"Ali nećemo biti naivni pa ne shvatiti da se iza isključenja krije moj prezir prema poslušništvu i poltronstvu, podrška Demokratskom frontu (DF) i Marku Batu Careviću, crkvi, litijama i mitropolitu, jer nije li on slučajno lider jedne od rijetkih stranki koja se nije oglasila prilikom Njegovog hapšenja", istakla je Đurašković.

Ona je kazala da je "to taj čovjek/lider, koji sada, tek petnaest dana u vlasti, kršeći Statut pokazuje svoje pravo lice i isključuje iz stranke iskrene opozicionare, koji su ga podržali kada mu je bilo najteže".

"I od kojih je uopšte zavisilo to što je sada tu gdje jeste, pokušavajući da preko šlepajućeg sigurnog, staračkog mandata ubije jednim metkom dvije mete: ugrabi kakvo ministarsko ili ambasadorsko mjesto u vladi i moju malenkost oblati vezano za koaliciju “Mir je naša nacija”, od čega se ograđujem. To je moralna gromada koja koristi i uzvisuje špijunske metode karakteristične za najcrnje istorijske periode 20. vijeka (naslijeđene vjerovatno iz DPS-a devedesetih), koji na našem prostoru, vrhune staljinističkim i golootočkim autokratskim smjernicama. Dakle, mimo pouka Krivičnog zakona, vrijeđajući mi čast i ugled zbog čega će i on i stranka sudski odgovarati, koristi, njemu svojstveno špijuniranje uz vađenje iz konteksta, objavljivanje i neovlašćeno širenje laži i nepotpunih informacija, da bi ostvario svoj patološki san osvetničkog revanšizma, čime bi opravdao, u svom ličnom iskrivljenom ogledalu o sebi, činjenicu da kao popularni diplomata evropskih, demokratski širokih shvatanja, ne daje ostavku ni kada njegove predloge ne podržava ni Predsjedništvo, niti Glavni odbor stranke kojom upravlja i koju već sistematski uništava", rekla je Đurašković.

Ona je kazala da su od osnivanja, Demos napustili, samo iz nekadašnjeg Predsjedništva, i šire - Dragiša Janjušević, Goran Danilović, dr Goran Radonjić, dr Srđa Pavićević, Zoran Miljanić, prof. dr Sonja Pravilović, mr Anka Vukićević, Seada Sadiković, Ninoslav Kaluđerović, Aleksandra Vuković, dr Srđan Kalinić, prof. dr Sonja Pravilović, Tina Raičević, mr Igor Jovović i Maja Vučelić, dok se, kako kaže Đurašković, ostalima iz drugih organa ni ne zna broj.

"To je taj koji niti jednom u četiri godine nije u stanju da posjeti Opštinski odbor svoje stranke koja je činila i koja čini vlast u Budvi, da prisustvuje ili bar pita svoje članstvo kako su poslije policijskog napada suzavcem, jer njega to, naravno, ne interesuje. Taj koji zabranjuje naredbama u dopisima osnivanje viber grupa i provjerava slobodoumne članove gdje i kome na društvenim mrežama stavljaju lajk, istovremeno žmureći kod svog ličnog nemoralnog lajkovanja omladinki, čime je, svojevremeno bitno uticao na srozavanje ugleda stranke, a na što su mi mnogi skretali pažnju, dok se sve nije spretno zataškalo. To je taj koji dijeli novčanu pomoć prema interesu, a ne realnim potrebama, jer odvaja sredstva za ozvučenja i muzike, ali ne i za neophodnu pomoć Sigurnoj ženskoj kući u vrijeme korone, i koliko toga još", rekla je Đurašković.

Ona je poručila i da je "ponosna što je prva žena u Crnoj Gori, koja je zbog slobodnog mišljenja izbačena iz stranke u vlasti".

"Ostavljajući sedamdesettrogodišnjeg lidera, kojeg sam, na žalost, kasno prozrijela, da lažno barjači Statutom stranke, jer joj je njegovom zaslugom istekao rok još novembra prošle godine i praznim intervjuima. A o vrijeđanju uglednog antirežimskog novinara Dževdeta Pepića poredeći ga sa pok. Šabanom Šaulićem, nemoralu i ostalim brutalnim pikanterijama u stranci, autobuskim stanicama, tangama i kružnim tokovima, nekom drugom prilikom", zaključila je Đurašković.

Preporučujemo za Vas