Džaković: Radović mi prijeti linčom

"Građani Crne Gore su već imali priliku da vide na koji način su Radović i njegovi istomišljenici branili svoju vlast kada su ostali u manjini i šta njima predstavljaju Ustav i zakoni", istakao je Džaković

30008 pregleda 1222 reakcija 83 komentar(a)
Džaković, Foto: Vuk Lajović
Džaković, Foto: Vuk Lajović

Nekadašnji odbornik Stevan Džaković optužio je predsjednika Skupštine opštine (SO) Budva Krsta Radovića za linč.

On je reagovao na navode Radovića da će prvi slučaj političke korupcije koji će biti procesuiran biti upravo Džaković.

"Još prije nego se i smjestio u udobnu, i dobro znam, vrlo mu oslačalu fotelju predsjednika Skupštine opštine Budva, Radović je građanima Crne Gore i Budve predstavio svoje pravo lice i svoje poimanje demokratije i slobode. Predstavio je prave prioritete svojih političkih ciljeva i svojih civilizacijskih vizura, i pravu prirodu njegovih unutrašnjih poriva.Nagovijestio je građanima Crne Gore, ono što sam ja davno uvidio, a to je kako će izgledati vladavina prava i demokratija koju treba da nam donesu on i njegovi sljedbenici. Upravo zbog toga i što to jako liči na ono protiv čega sam se 25 godina borio i bio opozicija. Upravo zbog ovakvih ciljeva sam se razišao sa njim i njemu sličnim još dok sam bio u vlasti", naveo je u reagovanju Džaković i dodaje:

“Ne gubeći vrijeme, Radović, meni koji više nisam ni odbornik, ni političar, prijeti političkim, i valjda kao običnom građaninu, sudskim linčom, smatrajući se pozvanim i zaslužnim, da posegne za onim što on smatra da su poluge vlasti. Da presuđuje. Najavljuje da će on i njegovi sljedbenici osloboditi sudstvo, a onda će ono moći slobodno i nepristrasno da sudi, ali kako im on kaže. Najavljuje da će on odrediti kome će takvo slobodno sudstvo morati da sudi prvom, kako da mu sudi i kako da presudi. Građani Crne Gore su već imali priliku da vide na koji način su Radović i njegovi istomišljenici branili svoju vlast kada su ostali u manjini i šta njima predstavljaju Ustav i zakoni", istakao je Džaković.

Prema njegovim riječima, građani Crne Gore su mogli da vide da za Radovića I njegove sljedbenike tih dana nije važio zakon koji kaže da je svaki odbornik vlasnik svojeg mandata i da ne polaže račune ni jednoj partiji za iznijeto mišljenje i način glasanja".

"Sve ostalo je diskriminacija i protivno je Ustavu.Nije se predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović ogradio od podrške kumrovačkog đaka, vođe OKG koji je neposredno pred izbore pozvao birače da glasaju samozvane oslobodioce kojima pripada i pomenuti predsjednik Skupštine. Sada im OKG ne smeta, kada imaju ličnu korist. Iskreno mi imponuje da sam prvi na listi prioriteta problema oslobodilačke demokratske vlasti, čak i ispred predsjednika DPS, ispred nekih sumnjivih biznismena koje su pominjali decenijama. Hvala na tome. Podsjećam Radovića da je tužba protiv mene koju najavljuje već jednom podnijeta", naveo je on.

Ističe da je "kadar dočekati svakoga ko želi da mi se sveti za moje javno djelovanje koje je bilo u najvećem interesu Crne Gore".

"Pa i pomenutog predsjednika Skupštine, da mi ne bi više prijetio iz auta u prolazu pored moje kuće. Znam da dolazi vrijeme u kojem će se javnost još bolje upoznati sa politićkim bićem Radovića i njegovih sljedbenika. Siguran sam da će za mnoge to biti gorko iskustvo. A ja, Stevan Džaković, slobodni građanin, u Crnoj Gori sam svoj na svome i tu ću tebe Radoviću i tvoju demokratiju dočekati kako basta meni i mome prezimenu", zaključio je Džaković.

Bonus video: