razgovarao sa ambasadorom grubišićem

Bečić: Nismo spremni da zarad mandata zloupotrebljavamo aktuelne teme koje dijele građane

Bečić je kazao da je koalicija „Mir je naša nacija“ u pregovorima efikasna i umjerena, te da, prema procjenama svih, pregovori idu u dobrom pravcu

30187 pregleda 98 reakcija 35 komentar(a)
Grubišić i Bečić, Foto: Demokrate
Grubišić i Bečić, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, danas je u sjedištu te partije u Podgorici primio ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori, Veselka Grubišića, i tom prilikom ga upoznao sa sporazumom trojice nosioca izbornih lista "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", i istakao da je Demokratska Crna Gora "ostala ono što je uvijek i bila", saopšteno je iz te partije.

„Nismo spremni da zarad mandata zloupotrebljavamo aktuelne teme koje dijele građane bez obzira na stepen emocije koje te teme izazivaju. Imamo zdrave temelje, zdravu politiku i čiste kadrove, bez uticaja bilo kog neformalnog centra moći. Čistina i stabilnost u politici princip je kojem težimo i koji njegujemo. Vidjeli ste, i nakon ovih izbora da su svi potvrdili ispravnost naše politike, a slogan 'Mir je naša nacija' postao je slogan svih političkih subjekata na političkoj sceni Crne Gore“, istakao je Bečić.

On je, kako se navodi, dodao da je koalicija „Mir je naša nacija“ u pregovorima efikasna i umjerena, te da, prema procjenama svih, pregovori idu u dobrom pravcu.

Bečić je Grubišiću rekao da je ključ spoljne politike otvoriti što više evropskih vrata.

Grubišić je, stoji u saopštenju Demokrata, čestitao predsjedniku te partije na "sjajnom izbornom rezultatu, kao i sjajnim porukama koje je poslao i tokom izborne noći."

„Biti druga stranka po broju mandata, a najjača u budućoj parlamentarnoj većini, nije mala stvar“, naveo je Grubišić, kako stoji u saopštenju. Hrvatski ambasador je, dodaje se, još istakao da je umjerenost koju je koalicija manifestovala u pobjedničkoj euforiji u izbornoj noći i nakon izbornog dana ključ stabilne politike.

Ponovo je naglasio posvećenost Hrvatske pregovaračkom procesu između Europske unije i Crne Gore.

„Želim da nastavimo kvalitetnu saradnju kakvu smo imali, te da je u budućnosti realizujemo na dobro Crne Gore i Republike Hrvatske“, zaključio je ambasador Grubišić, kako se navodi u saopštenju Demokrata.