Divanović: Spreman sam da svu dokumentaciju ustupim istražnim organima, da li je i Jovanović?

On je reagovao na tekst pod naslovom "DPS čuvarima i po 100 eura dnevno"

19850 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Divanović, Foto: Vuk Lajović
Divanović, Foto: Vuk Lajović

Bivši prvi čovjek Budve , Nikola Divanović odbacio je optužbe nekadašnjeg šefa kabineta Marka Carevića, Nikole Jovanovića da je nezakonito angažovao privatno obezbjeđenje.

On je reagovao na tekst pod naslovom "DPS čuvarima i po 100 eura dnevno".

„Kada Nikola Jovanović otkrije medijima da je "došao do ugovora" o obezbjeđenju ili do bilo kog drugog akta, za neupućene to može zvučati atraktivno ali je ipak riječ o senzaciji za jednokratnu upotrebu. Jer sve što je Jovanović "pronašao" i "otkrio", a vezano je za rad administracije u Opštini Budva u protekla dva i po mjeseca, dostupno je svakom zainteresovanom građaninu - uredno pohranjeno u arhivi kabineta predsjednika Opštine i evidentirano kroz djelovodnik. Ovo iz razloga što je sve tokom tog perioda urađeno u skladu sa zakonom, iza razliku od administracije kojom je on rukovodio, mi nemamo potrebe da bilo šta skrivamo“, naveo je Divanović u regovanju.

On je pozvao Jovanovića „da sve sumnje na nezakonitosti u radu Opštine Budva u periodu od 27. juna do 20. septmebra bez odlaganja prijavi nadležnim institucijama.

„Ako to ne uradi, dokazaće da je zaslužio titulu "siva eminencija" budvanske vlasti. Ne samo zbog uloge zakulisnog medijskog spin majstora koji se potpisuje kao šef kabineta, već i zbog činjenica da je više mjeseci radio u kabinetu predsjednika Opštine bez pravnog osnova, da je prije napuštanja kabineta dobar dio arhive iznio iz zgrade Opštine, da je odlaskom sa radnog mjesta sa sobom odnio čak i kućište službenog računara?! Interesantno bi bilo da Nikola Jovanović upozna javnost i tome na koji način je uspio da "dođe do ugovora" na koje se poziva - da li kao zainteresovana stranka ili opet kao siva eminencija kabineta predsjednika?“, zapitao je Divanović.

Kako je dodao za kraj ovog obraćanja, i, nadam se, početak jedne interesantne prepiske, dostavljam njemu i crnogorskoj javnosti par fotografija koje najslikovitije svjedoče o tome kako je Jovanović svojevremeno, ne tako davno, plaćao te iste usluge obezbjeđenja koje danas navodno istražuje, i u kakvom je stanju ostavio arhivu u svojoj kancelariji šefa kabineta, dok je panično iznosio opštinsku dokumentaciju u štampanoj i elektronskoj formi“.

„Što se pak tiče dokumentacije iz perioda u kojem sam rukovodio opštinskom administracijom, spreman sam da je javno objavim, akt po akt, ali i ustupim istražnim organima "na dalju nadležnost". Da li to isto možemo očekivati od Nikole Jovanovića ili će ipak izabrati da ostane ušuškan u "sivoj" zoni?“, zaključio je Divanović.

Povezani članci

21. Septembar 2020.

DPS čuvarima i po 100 eura dnevno

Bonus video: