SASTANAK PREDSJEDNIKA DEMOKRATA I AMBASADORKE FRANCUSKE

Bečić sa Tudik: Pregovori se odvijaju planiranom dinamikom, pregovarački timovi brži od svih koje je do sada imala CG

“Čeka nas ozbiljan posao i spremni smo da se uhvatimo u koštac sa svim problemima”, naveo je Bečić

22526 pregleda 250 reakcija 25 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Demokrate
Sa sastanka, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se, danas, u Podgorici, sa Kristin Tudik, ambasadorkom Republike Francuske u Crnoj Gori, saopštile su Demokrate.

Bečić je upoznao ambasadorku sa sadržajem Sporazuma koji su potpisala tri nosioca izbornih lista i istakao da će Demokratska Crna Gora, "a vjerujem i ostali potpisnici biti garanti njegove implementacije."

"Naveo je da pregovarački timovi pobjedničkih koalicija razgovaraju o načinima funkcionisanja, modalitetima, ali i prioritetima buduće vlasti, kao i da se pregovori odvijaju planiranom dinamikom. Istakao je da su aktuelni pregovarački timovi brži od svih koje je do sada imala Crna Gora prilikom konstituisanja vlasti nakon jednog izbornog procesa", saopštile su Demokrate.

Bečić je naglasio da u budućoj vlasti neće biti revanšizma i da je Demokratska Crna Gora "spremna da zajedno radi sa svim časnim, poštenim i stručnim ljudima koje zatekne u administraciji, jer bez institucionalne memorije nema napretka i ostvarenja Programa buduće Vlade."

“Čeka nas ozbiljan posao i spremni smo da se uhvatimo u koštac sa svim problemima”, naveo je Bečić.

On je dodao da će se nova vlast obračunati sa organizovanim kriminalom i korupcijom onako kako je i pobijedila na izborima.

“Nema hapšenja zbog mržnje, netrpeljivosti ili političke podobnosti. Radiće se u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore”, zaključio je Bečić.

Saopšteno je da je Tudik čestitala Bečiću na "sjajnom izbornom rezultatu i saopštila da joj je drago što je koalicija “Mir je naša nacija” bila dostojanstvena u pobjedi, te slala pomiriteljske poruke i u predizibornom i u postizbornom periodu."

“Čeka vas ozbiljan posao, a Republika Francuska je saveznik svima onima koji žele dobro Crnoj Gori i njenim građanima”, istakla je Tudik.

Ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori poručila je da je raduje opredijeljenost tri izborne liste da Crna Gora stremi ka Evropskoj uniji i ostane u NATO-u, što potvrđuje i Sporazum tri lidera.