Medojević: Uzalud su bila upozorenja da lopov ostaje lopov i u Velikoj Srbiji i u nezavisnoj Crnoj Gori

"Kao što su bili lažni srpski nacionalisti i podržavali rat, tako su postali i lažni suverenisti i promoteri ideje nezavisne države. Oni su bili i ostali lopovi koji imaju samo jednu ideologiju - korupcju, i samo jednu vjeru - novac"

60857 pregleda 666 reakcija 55 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Sramotno je propao projekat "Prvo država, pa demokratija". Pale su sve garancije koje su pratile to strateško partnerstvo izvornih suverenista sa početka 90-ih i izvornih lopova. Lopovi su, kao i uvijek, prevarili suvereniste. Doduše ne sve, saopštio je danas predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

On je dodao da su pale sve maske.

"Svi relevatni prodemokratski i proevropski faktori u Crnoj Gori konačno su progledali i vide ono što sam ja vidio 1998. godine. Sramotno je propao projekat "Prvo država, pa demokratija". Pale su sve garancije koje su pratile to strateško partnerstvo izvornih suverensita sa početka 90-ih i izvornih lopova. Lopovi su, kao i uvijek, prevarili suvereniste. Doduše ne sve", istakao je Medojević, a saopšteno je iz PzP.

Po njegovim riječima, "neki suverenisti su u međuvremnu postali lopovi i njima je lijepo".

"Oni se sada i ne sjećaju da su ovi izvorni lopovi bili 90-ih svim srcem za Veliku Srbiju, ohrabrivali nacionalističku ratnu euforiju i gurali rezerviste u Dubrovačku sramotu, a njih 180 i u samu smrt, lovili Bošnjake izbjeglice 1992. i deportovali ih na strijeljanje, hapsili i proganjali lidere SDA i Bošnjake sa sjevera, obezbjeđivali gorivo za tenkove Ratka Mladića za masakr u Srebrnici, slali najpovjerljivije ljude iz DB i policije da 1996. godine, upadom na teritoriju suverene BiH, otmicom spasavaju Karadžića, Mladića i Krajišnika od hapšenja za koje je SFOR dobio naredbu. Prihvatanjem ovih laži istorijskih razmjera, ovi suverenisti iz 90-ih su se svrstali u jedan poseban soj ljudi kojih je uvijek bilo u Crnoj Gori kroz njenu tešku istoriju - onih koji su zbog ličnog interesa služili svakoj vlasti. Prirodno, izvorni lopovi iz 90-ih, najviše preziru upravo ove suvereniste i tretiraju ih kao svaku kupljenu stvar kojoj prođe rok upotrebe", rekao je Medojević.

Predsjednik PzP je poručio da su na žalost, posebno veliku štetu za demokratski razvoj i modernizaciju Crne Gore, napravili oni izvorni suverenisti koji su povjerovali da će izvorni lopovi iz 90-ih, odjednom, postati pošteni, demokratiji i evropskim standardima odani ljudi, samo ako Crna Gora postane nezavisna i suverena država.

"Uzalud su bila upozorenja nas nekoliko da lopov ostaje lopov i u Velikoj Srbiji i u nezavisnoj Crnoj Gori i da je prvi i nezaobilazni zadatak svih demokratskih snaga smjena lopovske vlasti. Kao što su bili lažni srpski nacionalisti i podržavali rat, tako su postali i lažni suverenisti i promoteri ideje nezavisne države. Oni su bili i ostali lopovi koji imaju samo jednu ideologiju - korupcju, i samo jednu vjeru - novac. Srastanje velikosprskog ratnog nacionalizma sa državom 90-ih godina i ulazak u ratno ludilo i raspad zemlje, lopovi su iskorstili da "zarade" prvi milion kroz šverc i korucpiju", kazao je Medojević, a saopšteno je iz PzP.

On je poručio i da su srastanje mafije i države, lopovi iskoristili da "zarade" prvu milijardu kroz ekonomiju organzovanog kriminala pretvarajući nezavisnu Crnu Goru u platformu za djelovanje i sklonište najvećih svjetskih narko kartela.

"Crna Gora postaje prva država na svijetu u vlasništvu mafije. Velikosprski lopovi iz 90-ih, poslije 24 godine postaju velikocrnogorski mafijaši svjetskih razmjera. Poklič iz 1998. godine "Prvo država pa demokratija" doveo nas je 2013. u najtežu državnu krizu od 1918. Dobili smo državu, bez demokratije sa mafijom koja vlada. Crna Gora je danas slabija i manje samostalna i manje država nego 1998. godine. Razorene institucije su nemoćne da sprovode Ustav i zakone", tvrdi Medojević.

On je kazao i da se budžet koristi za plaćanje korupcijskih računa i mafijaških dilova.

"Crna Gora je danas samo prazna ljuštura, bez pravde, bez snage, bez morala, bez privrede i bez slobode. Zato je istorijski važan ovaj moment, kada su suverenisti iz 90-ih koji su msilili da iskoriste i prevare lopove iz 90-ih, shvatili da lopov ostaje lopov i da je prevarante teško prevariti. Pakt sa đavolom koji su suverensiti iz 90-ih sklopiili sa Đukanovićem 1998. godine je raskinut. I to je dobro. I međunarodna zajednica raskida paktove sa režimom jer im sada monstrum više ne treba i postaje loše društvo koje treba izbjegavati. Poruke su jasne. Crna Gora ovakva ne može nigdje i potrebne su korijenite političke promjene", kazao je Medojević.

On tvrdi da je PzP spreman za istorijsku misiju.

"Nijesmo sujetni i ne tražimo ekskluzivu. Otvoreni smo za sve koji smatraju da lopove iz 90-ih treba smijeniti i otvoriti novu demokratsku i evropsku stranicu crnogorske istorije. Ulog je i danas, kao i 1918. godine, ogroman. Sudbina države i naroda. Bolje je odstraniti tumor, nego da izgubimo državu, ponos i čast. Nema države Crne Gore bez demokratije i slobode. Neka je vječna slobodna demokratska Crna Gora", zaključio je Medojević.

Bonus video: