Đukić predsjednik SO Andrijevica

"Biće novih radnih mjesta. Treba da potražimo invstitore, da se investira u Andrijevicu. Andrijevica ima veoma bogat prirodni potencijal, bogom je data za razvoj turizma, seoskog turizma i radićemo na tome”, kazao je Đukić

13810 pregleda 99 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 25.09.2020. 16:17h

Većinom glasova odbornika, nakon verifikacije mandata, danas je za predsjednika Skupstine opštine Andrijevica a izabran Mladen Đukić, odbornik Demokrata.

Za Đukića je glasalo 13 odbornika kolalicije Za budučnost Andrijevice i tri odbornika koalicije "Mir je naša nacija", dok su uzdržani bili odbornici koalicije DPS- SD.

Prioritet nove vlasti, poručio je Đukić, biće zaustavljanje daljeg iseljavanja i dovođenje stranih investitora.

“Da mladi ostanu u Andrijevici, a ne da odlaze iz nje. Biće novih radnih mjesta. Treba da potražimo invstitore, da se investira u Andrijevicu. Andrijevica ima veoma bogat prirodni potencijal, bogom je data za razvoj turizma, seoskog turizma i radićemo na tome”, kazao je Đukić.

Smanjenje iseljavanja jedan je od prioriteta i NOVE, objasnio je Vesko Raketić.

“Mi smo obećali da ćemo probati da smanjimo iseljavanje iz našeg kraja koje je, moramo priznati, ogroman problem. U tom cilju ćemo sigurno pomoći i novorođene bebe, a stimulacijom mlade bračne parove i sve mlade ljude da pokušamo da zadržimo u našoj Andrijevici”, istakao je Raketić.

Uz podršku novorođenim bebama i dodjelu besplatnih udzbenika za osnovce, Andrijevica kao mala sredina, saglasni su u SNP-u, može se pokrenuti samo zahvaljujući ulaganjima sa nivoa države a poseban akcenat nove vlasti biće i razvoj seoskog turizma.

“Znači otvaranjem proizvodnih radnih mjesta, održivih radnih mjesta, ne u administraciji REZ da otvorimo fabrike koje smo nekada imali kako bi mlade ljude zadržali", kazao je Goran Stojanović (SNP).

Na narednoj sjednici za novog predsjednika opštine biće izabran Željko Ćulafić iz redova SNP-a, a nakon dvije godine mandata zamijeniće ga Raketić.

foto: Jadranka Ćetković

Odbornici nove opozicije koju čine DPS i SD bili su uzdržani prilikom glasanja o Đukiću a četvoro ih nije došlo na sjednicu kao ni odlazeći predsjednik Opštine Srđan Mašović. Oni nisu željeli da daju nikakve izjave za Vijesti.

foto: Jadranka Ćetković

Bonus video: