"da se u ostrogu radilo o formalnom sastanku o sastavljanju vlade, smatrao bih to nedopustivim"

Bečić o osveštavanju zgrade Opštine: Nikad to ne bih uradio

"Ja se borim protiv tih vrsta generalizacija ili diskriminacija po bilo kom osnovu, tako da ja nikada ne bih postupao na takav način”, naveo je Bečić

31180 pregleda 81 reakcija 78 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević

Komentarišući to što su sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske juče osveštali zgradu Opštine Budva nakon što je Marko Carević (DF) izabran za predsjednika Opštine, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da on to nikada ne bi uradio, jer se zalaže za građansku državu.

“Nikada to ne bih uradio, jer ja se zalažem za poštovanje principa sekularne države, poštovanje Ustava Crne Gore, da je država odvojena od crkava, za uvažavanje građanske Crne Gore koja kaže da smo svi jednaki da smo zaista braća, da je neko pošten zato što je pošten, da je neko stručan zato što je stručan, da je neko kriminalac zato što je kriminalac, a ne zato što je ove vjere ili one nacije. Ja se borim protiv tih vrsta generalizacija ili diskriminacija po bilo kom osnovu, tako da ja nikada ne bih postupao na takav način”, naveo je Bečić za TVCG.

U intervjuu za Televiziju Crne Gore Bečić je kazao i da on nije prisustvovao sastanku lidera tri koalicije, koji je održan u manastriru Ostrog, te da je riječ o neformalnom susretu.

“Nijesam bio na tom sastanku, a koliko sam čuo od učesnika sastanka riječ je o neformalnom sastanku. Da se radilo o formalnom sastanku i da se tamo razgovaralo o sastavljanju vlade, zaista bih to smatrao nedopustivim, ali po onim informacijama koje ja imam tema je bila poboljšanje nekih međuljudskih, ličnih relacija, među pojedincima, tako da je iz tog ugla i posmatram”, naveo je Bečić.