"IZVINIĆU SE KAO HRIŠĆANIN AKO SAM POGRIJEŠIO"

Krivokapić: Vučiću prvi poziv za posjetu, nisam povezao "Beograd na vodi" s vezama Đukanovića i Vučića

Krivokapić je rekao da Srbija i Crna Gora imaju "dobre institucionalne odnose" što je ocijenio kao najvažnije

28045 pregleda 155 reakcija 59 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Kandidat za mandatara crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da će, kada postane premijer, prvi poziv za zvaničnu posjetu uputiti predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.

Krivokapić je za podgoričku TV A1 ponovio da kao premijer neće prvo posjetiti Beograd.

Govoreći o svojoj ranijoj ocjeni za televiziju FACE da su predsjednici Srbije i Crne Gore, Aleksandar Vučić i Milo Đukanović, veći prijatelji nego što su on i njegov kum, kazao je da je spreman da se Vučiću "izvini kao hrišćanin ako je pogriješio".

Mada je potvrdio je da je u istoj emisiji rekao da ga Vučićevi mediji napadaju "zbog poslova" koje Vučić ima s Đukanovićem, Krivokapić sada tvrdi da u toj izjavi nije povezao "Beograd na vodi" s bilo kakvim vezama predsjednika Srbije i Crne Gore.

Kada je govorio o bliskosti dvojice predsjednika, mislio je - kako je objasnio - da se on, Krivokapić, sa svojim kumom viđa jednom u četiri godine, a da se češće vidjaju Vučić i Đukanović, kao što je bilo na jednom samitu u decembru 2019.

Krivokapić je rekao da Srbija i Crna Gora imaju "dobre institucionalne odnose" što je ocijenio kao najvažnije.

"Želim najbolje odnose upravo sa Srbijom, i pokušaću da svojim djelovanjem pokažem da je to moguće uraditi, ali i da to ne bude lični odnos predsjednika ili premijera, makar se zvao Zdravko Krivokapić, sa nekom drugom osobom iz regiona", rekao je za Televiziju A1 Krivokapić.