Carević razriješio sve Divanovićeve funkcionere

"Kao prvi čovjek opštine, osnovna dužnost mi je da brinem o zakonitom i efikasnom radu lokalne uprave i to ću raditi od prvog do poslednjeg dana obavljanja dužnosti predsjednika”, kazao je Carević za “Vijesti”

43584 pregleda 3939 reakcija 40 komentar(a)
Carević, Foto: Vuk Lajović
Carević, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević jutros je donio rješenja kojim se poništavaju odluke Nikole Divanovića o imenovanju funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) na ključnim pozicijama u lokalnoj administraciji. To je potvrđeno "Vijestima" u Carevićevom kabinetu.

Ovim su razriješeni dužnosti svi Divanovićevi kadrovi koji su prethodnih mjeseci rukovodili ključnim sektorima. Poništena su rješenja o imenovanju vd sekretarke za društvene djelatnosti Tanje Kažanegra, vd sekretara za investicije Dragana Vukadinovića, vd sekretara za privredu Branislava Lakića, vd direktorke Uprave javnih prihoda Jelene Baštrice, vd glavnog gradskog arhitekte Mladena Ivanovića, koordinatora načelnika Službe zaštite i spasavanja Boža Lazovića, vd koordinatorke Sekretarke za lokalnu samoupravu Snežane Kuč i koordinatora načelnika Komunalne policije i inspekcije Željka Mrvaljevića.

“U cilju uspostavljanja legitimne i legalne vlasti kao i zakonitog rada opštinske uprave, danas sam poništio nezakonita imenovanja koja su bila čin uzurpatora vlasti u prethodna dva mjeseca u Opstini Budva. Podsjetiću, isti su uz nasilnu akciju policije, uz zloupotrebu upravne inspekcije, Službenog lista i drugih državnih organa, uzurpirali zgradu opštine i izvršili državni udar na lokalnom nivou. Frapantno je to što se su se ova lica prihvatila da zaposjednu javnu funkciju na ovaj način, uz suzavce, pendreke i šok bombe. Iznad svega, njihova postavljanja su bila protivzakonita i protivustavna, zbog čega sam odmah pristupio njihovom poništenju kako bih stvorio uslove da opština zakonito radi. Kao prvi čovjek opštine, osnovna dužnost mi je da brinem o zakonitom i efikasnom radu lokalne uprave i to ću raditi od prvog do poslednjeg dana obavljanja dužnosti predsjednika”, kazao je Carević za “Vijesti”.

Bonus video: