Politički savjet NSD: Čelnici NSD i DF da preuzmu odgovornost za upravljanje državom

Na sjednici Političkog savjeta NSD-a je zaključeno da sve strane koje učestvuju u pregovorima o formiranju nove vlade treba da ispoštuju izbornu volju građana

44854 pregleda 1174 reakcija 125 komentar(a)
Predsjednik NSD-a Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Predsjednik NSD-a Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović

Politički savjet Nove srpske demokratije zaključio je danas, između ostalog, da je neophodno što prije suspendovati Zakon o slobodi vjeroispovijesti usvojen krajem prošle godine u parlamentu.

Takođe, kako je saopšteno iz NSD-a, politički savjet te partije traži da lideri NSD i Demokratskog fronta preuzmu odgovornost za upravljanje Crnom Gorom, "i to od njih očekuju i svi glasači NSD i DF."

Buduća Vlada, kako se navodi, mora da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, poput onoga potpisanog sa Rimokatoličkom crkvom. "Tek nakon tog čina treba pristupiti izradi novog zakona, iz koga će biti eliminisane sve tačke kojima se diskriminiše ne samo SPC nego i druge tradicionalne vjerske zajednice", navode iz NSD-a.

Zaključeno je i, dodaje se, da sve strane koje učestvuju u pregovorima o formiranju nove vlade treba da ispoštuju izbornu volju građana. "Na osnovu rezultata izbora jasno je da su srpski narod i njegovi politički predstavnici, okupljeni u NSD i DF, dali ključni doprinos u rušenju višedecenijskog režima i da je, samim tim, potpuno očekivano da u novoj vlasti budu zastupljeni srazmjerno tim rezultatima", saopšteno je iz NSD-a.

Iz NSD-a navode da Politički savjet te partije "okuplja brojne vodeće srpske intelektualce, koji su spremni da daju svoj puni doprinos razvoju i demokratizaciji Crne Gore". Sjednicom u Podgorici je predsjedavao predsjednik Političkog savjeta NSD-a, Budimir Aleksić,a prisustvovao je i predsjednik NSD-a Andrija Mandić.

Bonus video: