razgovarali u medresi u podgorici

Abazović - Fejzić: Graditi mostove pomirenja za građansku i evropsku Crnu Goru

"URA se nikada neće igrati sa nacionalnim interesima Crne Gore", poručio je predsjednik te partije Dritan Abazović

16049 pregleda 440 reakcija 15 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: URA
Sa sastanka, Foto: URA

Koalicija "Crno na bijelo" beskompromisno će insistirati na građanskom i evropskom konceptu Crne Gore, kao primarnom i najvažnijem cilju, uz potpunu garanciju vjerskih prava i sloboda svim vjerskim zajednicama, kazao je lider te koalicije Dritan Abazović, u razgovoru sa reisom Rifatom Fejzićem, upriličenom danas u Medresi u Podgorici.

"URA se nikada neće igrati sa nacionalnim interesima Crne Gore, a njen najveći interes je da se osnaži građansko društvo i nastave neophodne reforme, na evropskom putu. Radićemo aktivno na pomirenju i zaštiti prava svih vjerskih zajednica i svih društvenih grupa, kao i svih građana/ki. U tom smislu, u nama ćete uvijek imati najiskrenijeg partnera", kazao je Abazović, kako je saopšteno iz pokreta URA.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: URA

U neformalnom i otvorenom razgovoru, dodaje se, reis Fejzić obrazložio je zabrinutost vjernika, uzrokovanu novonastalom klimom i neizvjesnošću. On je, navode iz GP URA, u kontekstu istorijskog hoda Islamske zajednice u Crnoj Gori iznio čvrsto uvjerenje da će se ona pred svim izazovima, kao i do sada, odnijeti u najboljem interesu njenih vjernika i društva u cjelini.

Sastanku su, pored Abazovića i reisa Fejzića, prisustvavali i akademik Šerbo Rastoder i predsjednik podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA Luka Rakčević, kao i Fuad Čekić i Muharem Demirović.

Preporučujemo za Vas