danas razgovarao sa krivokapićem

Knežević: Povlačenje Zakona preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranja Vlade

Knežević i Krivokapić su se, kako je saopšteno iz DNP-a, složili da svi moraju dati doprinos razvoju države i da je budućnost svih građana, bez obzira na političku i bilo koju drugi pripadnost, prioritet u radu buduće Vlade

46984 pregleda 1708 reakcija 72 komentar(a)
Knežević, Foto: Luka Zeković
Knežević, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, kazao je danas da je njihov preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranja Vlade povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Mi ćemo tražiti od Zdravka Krivokapića i parlamentarne većine da se već sad, prije formiranja vlade, povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti i da se potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Demokratski front i Demokratska narodna partija će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranja vlade i budućih reformskih zakona da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni, antisrpski i anticrnogorski Zakon o slobodi vjeroispovijesti, jer smo to obećali građanima", rekao je Knežević u gostovanju na televiziji B92.

Iz DNP-a je saopšteno da je Knežević danas razgovarao sa kandidatom za mandatara za sastav nove vlade, nosiocem liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravkom Krivokapićem. Tom prilikom je, kako navode, još jednom potvrdio spremnost DNP-a da podrži Krivokapića za mandatara buduće Vlade, i da će to saopštiti i na konsultacijama kod predsjednika države.

"Milan Knežević je u ime DNP-a budućem mandataru predložio da novouspostavljena parlamentarna većina koja je dala podršku Zdravku Krivokapiću, i prije izbora Vlade, povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kako bi se nakon toga stvorili preduslovi da država Crna Gora potpiše Temeljni ugovor sa SPC i njegovom svetošću patrijarhom srpskim Irinejom. Ocjenjujući da Crnu Goru čeka vrijeme socio ekonomskih izazova, Knežević i Krivokapić su se složili da svi moraju dati doprinos razvoju države i da je budućnost svih građana, bez obzira na političku i bilo koju drugi pripadnost, prioritet u radu buduće Vlade", saopštila je portparolka DNP-a Jelena Kljajević.

Preporučujemo za Vas