Rajnke čestitala Bečiću: Zadovoljstvo mi je što znam da ćete se postarati da CG sprovede neophodne reforme

U odgovoru američkoj ambasadorki, Bečić je zahvalio Rajzing Rajnke na ličnom doprinosu koji daje Crnoj Gori u procesu demokratske emancipacije društva, te na razumijevanju političkog i sveukupnog procesa u državi koja je uprkos svim izazovima pokazala visoku posvećenost i viziju koja Crnu Goru vodi ka očuvanju mira i multietničkog sklada, koji predstavljaju temelj za prosperitet svih njenih građana i društva u cjelini

5661 pregleda 5 komentar(a)
Džudi Rajzing Rajnke, Foto: Printscreen
Džudi Rajzing Rajnke, Foto: Printscreen

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je čestitku koju mu je uputila ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Nj.E. Džudi Rajzing Rajnke, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

„Poštovani predsjedniče Bečiću, Čestitam Vam na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore. Radujem se ovom novom poglavlju naših odnosa i nastavku odlične saradnje koju smo ostvarili u protekle dvije godine", navodi se u čestitci.

Kako se dodaje u saopštenju, Rajzinjk Rajnke je istakla da, "kao što sam pomenula na našem posljednjem sastanku, zadovoljstvo mi je što znam da ste lično posvećeni osiguravanju da Crna Gora ostane na evroatlantskom putu i da ćete se postarati da Crna Gora sprovede neophodne reforme kako bi ubrzala članstvo u Evropskoj uniji. Sjedinjene Države će nastaviti da podržavaju Crnu Goru na tom putu, kao prijatelj, partner i NATO saveznica".

Ona je Bečiću poželjela uspjeh na funkciji predsjednika Skupštine Crne Gore.

U odgovoru američkoj ambasadorki, Bečić je zahvalio Rajzing Rajnke na ličnom doprinosu koji daje Crnoj Gori u procesu demokratske emancipacije društva, te na razumijevanju političkog i sveukupnog procesa u državi koja je uprkos svim izazovima pokazala visoku posvećenost i viziju koja Crnu Goru vodi ka očuvanju mira i multietničkog sklada, koji predstavljaju temelj za prosperitet svih njenih građana i društva u cjelini.

"On je naglasio da Crna Gora odgovornim vođenjem politike i posvećenošću reformskim procesima odlučno vodi državu ka ispunjenju njenih strateških ciljeva, te da je kao pouzdan partner u okviru NATO saveza naša država privržena promociji zajedničkih demokratskih vrijednosti", navodi se u saopštenju.

„Uvažena ekselencijo Rajnke, koristim priliku da izrazim nadu da će Sjedinjene Američke Države u narednom periodu i dalje podržavati Crnu Goru i cijeniti njena dostignuća. Ujedno Vas uvjeravam da ćemo raditi na daljem unapređenju vladavine prava i jačanju ekonomskog rasta, na snaženju institucionalnog i zakonskog okvira sa ciljem spremnog ulaska u završnu fazu evropske integracije“, zaključeno je u Bečićevom odgovoru.

Bonus video: