"IZ ZEMLJE I INOSTRASTVA"

Skupština CG: Bećiću i dalje stižu čestitke

"U ime Sindikata doktora medicine Crne Gore, dr Milena Popović Samardžić iskazuje podršku predsjedniku Bečiću „u teškom zadatku nošenja sa očekivanjima svih građana Crne Gore željnih napretka, kao i na dugom putu ispunjenom izazovima i borbom u kojoj svi moramo istrajati da Crnu Gori izvedemo na evropski put, put poštovanja ljudskih prava i sveukupnog napretka“, navodi se u saopštenju

1776 pregleda 5 komentar(a)
Bečić, Foto: Savo Prelević
Bečić, Foto: Savo Prelević

Predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću i dalje stižu čestitke iz zemlje i inostranstva povodom izbora za predsjednika crnogorskog Parlamenta, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore. 

"Predsjednica Narodne skupštine Republike Bugarske Cveta Karajančeva u srdačnoj čestitki uvjerava predsjednika Bečića da Narodna skupština Republike Bugarske smatra veoma važnim produbljivanje saradnje parlamenata kao osnovnog i veoma važnog preduslova za razvoj sve aktivnijeg bilateralnog političkog dijaloga dvije zemlje, koji će doprinijeti stabilnosti i sigurnosti evropske budućnosti regiona", kaže se u saopštenju. 

Kako dodaju, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr Nikola Špirić takođe naglašava značaj parlamentarne saradnje za razvoj dobrosusjedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj Crne Gore i BiH.

"U ime Sindikata doktora medicine Crne Gore, dr Milena Popović Samardžić iskazuje podršku predsjedniku Bečiću „u teškom zadatku nošenja sa očekivanjima svih građana Crne Gore željnih napretka, kao i na dugom putu ispunjenom izazovima i borbom u kojoj svi moramo istrajati da Crnu Gori izvedemo na evropski put, put poštovanja ljudskih prava i sveukupnog napretka“, navodi se u saopštenju. 

Dalje dodaju da je predsjednik SO Ulcinj dr Ilir Čapuni poželio puno uspjeha u radu i konsolidaciji funkcije parlamenta u Crnoj Gori, dok je predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović iskazao između ostalog očekivanje da će predsjednik Bečić afirmisati interese svih građana, kao i da će se zalagati za prava nacionalnih manjina koje predstavljaju bogatstvo različitosti i kvalitetnog suživota.

Potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Milan Petković izrazio je , kako je saopšteno, nadu da će predsjednik Bečić zajedno sa koalicionim partnerima u vremenu punom izazova voditi Crnu Goru putem mira i prosperiteta, njegovati tradicionalne i dobrosusjedske odnose.

"Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović je čestitajući predsjedniku Bečiću i građanima Crne Gore, izrazio čvrsto uvjerenje i realnu nadu da će biti pružen puni doprinos unapređenju parlamentarne saradnje sa Narodnom skupštinom i drugim institucijama Republike Srbije, „kako u procesu evropskih integracija, tako i u čvrstim prijateljskim i bratskim odnosima naših građana i država.“, zaključeno je u saopštenju.

U svojim odgovorima međunarodnim partnerima, predsjednik Bečić je naglasio da će i ovaj skupštinski saziv na svim nivoima doprinijeti daljem unapređenju dobrosusjedskih i regionalnih veza, uz parlamentarnu saradnju kao njen važan dio u zajedničkoj evropskoj perspektivi.

U pismima zahvalnosti predstavnicima lokalnih samouprava, predsjednik crnogorskog Parlamenta navodi da je pred nama posebna obaveza ulaganja zajedničkih napora svih državnih organa zajedno sa lokalnim samoupravama ka daljem regionalnom razvoju, kao i da će u okviru svojih nadležnosti lično pružiti svaku vrstu pomoći i podrške.

U obraćanju Sindikatu doktora medicine, predsjednik Bečić je izrazio uvjerenje da će ova i druge sindikalne organizacije i državne institucije, biti ozbiljni partneri crnogorskom Parlamentu u zajedničkom poslu unapređenja uslova rada i strukovnih interesa u cjelini. On je takođe uputio riječi iskrenog poštovanja za napore koje doktori medicine sa cjelokupnim medicinskim i drugim osobljem čine u svojoj plemenitoj misiji, koja je u vremenu pandemije kovida 19 dodatno iskazana u najvećoj mogućoj mjeri.